Vindens skygge - en roman af Carlos Ruiz Zafón

09.12.09
En fantastisk og gothisk bog om forsvundne bøger og den store kærlighed!

Daniel, hvis mor er død, får en dag lov at tage med sin far på The Cemetery of Forgotten Books. Det er alletiders mest magiske boghandel i Barcelona, hvor handlingen udspiller sig, og den er kun for de indviede få.

Her finder Daniel en helt særlig bog, som ikke bare er god, men som også er den eneste tilbage af sin slags. Bogen vil flere magtfulde personer have fat af personlige årsager. Daniel må kæmpe en hård og taktisk kamp for at beholde bogen, som viser sig både at være en forbandelse og en velsignelse for ham.

Læs denne meget bevægende, intense og melankolsk historie og få en oplevelse for livet. Det er den bedste bog jeg har læst i mange år, og den har lidt af den samme stemning som Rosens Navn, selvom den udspiller sig i 1950’erne under Franco-styret i Spanien, Barcelona.

Bogen er en bestseller, og det er fuldt fortjent.

Læst og anbefalet af bibliotekar Morten Findstrøm