Biblioteksstrategi 2014 - 2019

Læs den nye strategi om fremtidens biblioteker og borgerservice

Med vedtagelsen af Københavns Kommunes bibliotekspakke Styrk borgerne og vores Biblioteksstrategi 2014-1019 kan vi skabe fremtidens biblioteker og borgerservice, og dermed gøre en større forskel for flere københavnere. En bærende ide er at bruge teknologien og inddragelsen af borgerne til at skabe en anderledes og bedre biblioteksbetjening og borgerservice.

Arbejdet med biblioteksstrategien blev afsluttet i maj 2014. Styrk borgerne er en treårig plan for implementering af biblioteksstrategien og desuden en plan for integration af borgerservice og biblioteker. Biblioteksstrategien og Styrk borgerne blev vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget den 21. august 2014  og Styrk borgerne blev vedtaget af Borgerrepræsentationen som en del af kommunens budget for 2015.

Biblioteksstrategien er inspireret af udviklingen af biblioteket ”from places of knowledge access to places of knowledge creation” udviklet af R. David Lankes. Den konkrete udformning og indsatsområderne er især inspireret af en tilsvarende strategi i Columbus Ohio udviklet af bibliotekschefen Pat Losinski og hans medarbejdere.