TV-serie-mania!

18.09.12
Den amerikanske tv-serie gennemlever i disse år en guld-alder. Her er et kvalificeret udvalg.

http://www.imdb.com/title/tt0306414/
The Wire


Super realistisk politiserie fra Baltimores skyggeside. Det helt perfekte mix af knivskarpe persontegninger, et plot, der holder vand, og et miljø, der på én gang drager og afskrækker, gør ”The Wire” til en serie, der kan få omvendt selv en hardcore politi-serie-skeptiker som denne artikels forfatter.

 

http://www.imdb.com/title/tt0497298/
Jekyll


Mange har – med rette – rost BBC-serien ”Sherlock”, men færre kender serien ”Jekyll”, der er skabt af mange af de samme folk (bl.a. manuskriptforfatteren Steven Moffat). Ligesom ”Sherlock” foregår den i nutiden, men tager den udgangspunkt i ”London-by-gaslight-litteratur”. Jekyll er dog på ingen måde en kopi, den har sit helt eget twist.

 

http://www.imdb.com/title/tt0387199/
Entourage


En enkelt komedie-serie er det også blevet til. Løst baseret på Mark Wahlbergs erfaringer (og til dels også lavet for hans penge), da han flyttede til Los Angeles, fortæller denne serie om Vincent Chase og hans oplevelser som up-and-coming filmstjerne i Hollywood.

 

http://www.imdb.com/title/tt1279972/
Treme


New Orleans efter Katrina. En række personer, der hver på deres måde elsker den by, de er en del af, og deres skæbner i forsøget på at leve videre og få byen på fode igen efter katastrofen.

En af de tendenser, der har kendetegnet udviklingen af det amerikanske tv-drama siden dens guldalder startede med ”Sopranos” for godt 10 år siden, er fra det plot-drevne til det karakter-drevne – og denne udviklings foreløbige højdepunkt er ”Treme”.

http://www.imdb.com/title/tt0903747/
Breaking Bad

Walter White er en overkvalificeret kemilærer, elsker sin familie. Så meget, at da han får diagnosen ”lungekræft”, er han villig til at gøre alt for at sikre dem økonomisk, når han er væk. Også begynde at fremstille metamfetamin. Breaking Bad er en serie, der undersøger forvandlingen fra ”God” til ”Ond” helt tæt på.

 

http://www.imdb.com/title/tt1232320/
Harper’s Island


Lad være at blive alt for glad for karaktererne i Harper’s Island, for ligesom de 10 små cyklister, bliver livet taget af dem én efter én. Men af hvem? Eller hvad? Mysterium-thriller, som måske ikke har de høje kunstneriske ambitioner, men som til gengæld er veldrejet nok til at levere gedigen underholdning.

 

http://www.imdb.com/title/tt0979432/
Boardwalk Empire


Hvis du kunne lide ”Mad Men” er her endnu et periode-drama, denne gang med ingen mindre end Martin Scorsese ved roret. ”Boardwalk Empire” er en blændende serie om Atlantas ukronede konge i forbudstidens Amerika, spillet af en Steve Buscemi der aldrig har været bedre. En stor fortælling om moral og skyld.

 

http://www.imdb.com/title/tt1520211/
The Walking Dead


At vampyr-historierne har mistet terræn til zombie-historier skyldes ikke mindst ”The Walking Dead”, en fantastisk vel-drejet, helt klassisk zombie-apokalypse-historie, centreret omkring politimanden Rick Grimes og hans kamp for overlevelse. Serien er en meget tro filmatisering af tegneserien af samme navn, der er skabt af Robert Kirkman.
for at skrive en kommentar.
Materialer
Reservér
  • Dvd

The wire (Sæson 1)

Af David Simon (2008)
Læs mere
Reservér
  • Dvd

Treme (Sæson 1)

Af David Simon, Eric Overmyer (2011)
Læs mere
Reservér
  • Dvd

Breaking bad (Sæson 1)

Af Vince Gilligan (2009)
Læs mere
Reservér
  • Dvd

The walking dead (Sæson 1)

Af Frank Darabont, Charlie Adlard, Robert Kirkman, Tony Moore (2011)
Læs mere
Spørg biblioteket