Josephine Slyngborg: Seks bøger jeg skal læse i sommer

Vi har stillet tre spørgsmål til bogbloggeren bag boegerpaastribe.com, der også er en af dommerne i konkurrencen Byens bedste læsested.

- Hvad skal du læse denne sommer?

Liane Moriartys nye roman ’Et fængslende møde’ (oversat fra engelsk 'Nine perfect strangers'), ’Normal People’ af Sally Rooney, ’Outline’ af Rachel Cusk, ’The Immortalists’ af Chloe Benjamin, ’Sidewalks’ af Valeria Luiselli og så vil jeg også genlæse Durga Chew-Boses virkelig velskrevne essaysamling ’Too Much And Not In The Mood’.

- Hvad er den bedste læsestedsoplevelse du har haft?

En helt almindelig tur på fx en fortovscafé, der bliver til et magisk øjeblik, senere et minde, fordi det var lige dér, jeg læste den der passage i en god bog, mens himlen var blå og kaffen smagte lige som den skulle. Sådan en lille stund, læsestedsoplevelse, hvor man føler, det kunne være en scene i en film. 

- Hvad betyder det for dig at dele dine læseoplevelser med andre?

At læse er i sin natur en ensom aktivitet, men ved at dele læseoplevelser, bøger og glæden for sprog med andre læsere på de sociale medier, bliver læsningen pludselig social. Jeg elsker at Instagram (og blogs) er lidt af en digital læseklub, der bringer læsere sammen. Og så synes jeg, at læseoplevelserne får en ekstra dimension, når vi deler dem med hinanden.

Læs mere om fotokonkurrencen Byens bedste læsested

Følg Josephine Slyngborg på Instagram @books_boegerpaastribe og bloggen boegerpaastribe.dk

Se Josephines boganbefalinger her

Josephine Slyngborg
Josephine Slyngborg
05.06.19