Leksika - søg videre på nettet

Adgang
Hjemmefra
Der er mange gode leksika frit tilgængelige på internettet. Se nogle af dem her.

 

Den Store Danske
Den Store Danske er et troværdigt og opdateret leksikon, der giver svar på det meste – et nationalt referenceværk. Den Store Danske bygger på Den Store Danske Encyklopædi, et omfattende dansksproget leksikon. Den Store Danske tilbyder verificerede versioner af dets artikler.

Legatbogen
Legatbogen er et register over alle fonde og legater i Danmark. Søg bland hundredevis af fonde fra hele Danmark.

Leksikon.org
Leksikon for det 21. århundrede er et alternativt dansk leksikon, som en større kreds af forfattere har arbejdet på siden 1998. Leksikonet rummer over 3200 opslag på forskellige emner. Leksikonet er ikke neutralt. I stedet søger det at komme med forskellige bud og fortolkninger på de begreber, der behandles.

Store Norske Leksikon
Store Norske Leksikon er et norsk leksikon, der som den danske Encyklopædi giver svar på det meste. Alle kan bidrage med/til artikler, og der er tilknyttet 450 fagfolk, som redigerer artiklerne. Der er et biografisk, et medicinsk og et kunstnerleksikon i tilknytning til Store Norske Leksikon

Wikipedia
Wikipedia er en online encyklopædi der er drevet af internettets brugere. Wikipedia indeholder millioner af artikler om alle emner. Især den engelske udgave kan anbefales som indgangsvinkel til mange emner, men også den danske version rummer artikler af høj kvalitet.