Fællestænkning

Klubben holder pause dette efterår (2020)

Hvad er kærlighed? Hvordan skal vi tænke om den, hvis vi overhovedet kan? Denne læsegruppe vil gerne søge svarene på disse eviggyldige spørgsmål (men selvfølgelig også andre spørgsmål) ved at læse stor kærlighedslitteratur. Aldersgruppen forventes at være ca 20 til 45 år.

Værker som for eksempel Vergils Aeneide, Dantes Guddommelige komedie, Hölderlins Hyperion, Jane Austens Emma, Chateaubriands Erindringer fra hinsides graven, Kierkegaards Kærlighedens gerninger, Tolstojs Anna Karenina, Henrik Pontoppidans Lykke-Per, Karen Blixens Den afrikanske farm, Steinbecks Øst for paradis, Pasternaks Doktor Zjivago osv.

Det skal være en læsegruppe med plads til alle, højt til loftet og en respektfuld tone, så alle føler det rart og behageligt at være med. Klubben startede i 2019. Vi mødes hver fjerde uge i 2 timer kl 18.30 på 4.sal i Kierkegaard-zonen, hvor vi så skiftes til at være ordstyrer og til at give et kort oplæg om, hvad vi har læst til denne gang, og så bagefter har vi en åben debat/diskussion omkrig værket: fortolkning af hvad det vil fortælle os, dets centrale temaer osv.

Vi vælger bøgerne i fællesskab, og vi bruger det første møde på at finde den rigtige bog til næste gang - og gerne en hel læseliste hvis vi kan nå det.

Hvis du er interesseret i at deltage i klubben,  men dagen ikke passer dig - så skriv endelig alligevel. Der er mulighed for at ændre dag.

Tilmelding: Kontakt Pernille Stage