Leg og lær med robotten Edison eller robotten KUBO

Lær om robotter, tag kontrollen og bestem, hvad robotterne skal gøre.

I disse workshops lærer børn og voksne lidt om robotter og gennem små opgaver begynder I at få en forståelse af, hvad det vil sige at programmere robotterne.

Københavns Bibliotekar har købt to forskellige robotter, som er særligt velegnede til små børn. De kan begge programmeres på hver deres måde.

KUBO

Mød robotten KUBO

KUBO programmeres ved hjælp af små puslespilsbrikker med forskellige funktioner. Den kan programmeres til at køre frem og tilbage og dreje rundt. Den kan også sige små lyde og lyse i forskellige farver. I løbet af workshoppen skal børnene løse små opgaver, hvor robotten skal køre rundt på et kort.

KUBO er udviklet af et dansk firma og du kan læse mere om robotten på deres hjemmeside: kubo robotics

Edison

Mød robotten Edison

Edison er en mere avanceret robot end KUBO og har nogle flere muligheder. Robotten kan programmeres ved hjælp af stregkoder med bestemte funktioner, hvilket børnene prøver i denne workshop. Her lærer børnene igen lidt om robotter og får en fornemmelse af, at det er dem, som bestemmer, hvad robotten skal gøre.

Edison kan også programmeres med forskellige programmeringssprog, som EdWare og Python. Men til denne workshop leger vi kun med stregkoderne. Uden at afsløre for meget kan vi fortælle, at robotterne skal dyste mod hinanden undervejs og måske køre igennem en labyrint.

Edison er udviklet af et australsk firma. Du kan læse mere om robotten på den danske side: Hej edison