Artikler - hvordan finder jeg dem?

Find artikler i Artikelbasen.

Se en kort film om hvordan du gør:

Vil du vide mere?
Artikelbasen dækker artikler fra danske aviser, tidsskrifter, årbøger o.lign. Du kan søge på artikler direkte fra vores hjemmeside ved at bruge det almindelige søgefelt.

OBS! Vær opmærksom på, at de oplysninger du får, når du finder en artikel, er henvisninger til, hvor du kan finde artiklen. Det er altså ikke selve artiklen! I praksis søger du i alle artikler i Artikelbasen - også dem, der ikke findes i Københavns Biblioteker.

SØGNING EFTER TIDSSKRIFTARTIKLER

Søgning nr.1:
Du ønsker at finde nogle artikler om solpletter, og du skriver derfor 'solpletter' i søgefeltet. Dit søgeresultat bliver filtreret på materialetype, forfatter m.m. i facetbrowseren til venstre på skærmen. Du kan afgrænse din søgning ved at sætte et flueben i den lille firkant til venstre for materialetypen Tidsskriftartikel:

Et af de første resultater du får vist, er artiklen 'Seismiske undersøgelser af solpletter,' skrevet af Jesper Munk Jensen. Klik på artiklens titel for at få flere oplysninger:

Du kommer nu til en materialevisning, hvor du har mulighed for at klikke på Detaljer om materiale og få vist nogle oplysninger, du skal bruge i din videre søgning. Det interessante for dig er to felter:

• Findes i - hvor du får at vide i hviklet tidsskrift artiklen er trykt
  • Omfang - hvor du kan se på hvilke sider artiklen står

Du kan desværre ikke klikke dig videre ind og søge på tidsskriftet, så husk oplysningerne. Du skal nemlig bruge dem i din videre søgning:

Søgning nr.2:
Nu skal du finde ud af, om Københavns Biblioteker har tidsskriftet. Du fik at vide, at det drejer sig om tidsskriftet Kvant fra 2000. Skriv tidsskriftets titel i søgefeltet. 'Kvant' er et forholdsvis prægnant ord, så du finder det hurtigt. Du har dog mulighed for at gøre det nemmere for dig selv ved at skrive tidsskriftets navn og kombinere med materialetypen tidsskrift. Det gør du ved at sktive kvant OG tidsskrift i søgefeltet (OG skal være med store bogstaver):

Klik på tidsskriftets titel. Du kommer nu til en materialevisning, hvor du har mulighed for at klikke på Årgange og numre. Her kan du se, hvilke årgange der findes i Københavns Biblioteker. Vi har valgt et eksempel på en artikel, som ikke findes på Københavns Biblioteker. Du vil nemlig opdage, at vi ikke har årgang 2000:

Der er dog ingen grund til at give op
Du har nemlig mulighed for at bestille materialer fra andre biblioteker. Du kan få hjælp til det på dit lokale bibliotek, men du kan også gøre det selv via Digital Artikelservice på bibliotek.dk. Du skal være opmærksom på, at du skal registrere dig som bruger i bibliotek.dk, for at kunne låne gennem det landsdækkende lånesamarbejde.

I det tilfælde, hvor du har søgt på en artikel, der findes i Københavns Biblioteker, skal du klikke på den årgang, du er interesseret i:

SØGNING EFTER AVISARTIKLER (Infomedia)

Du søger efter avisartikler på nøjagtig samme måde som ovenfor beskrevet. MEN: Københavns Biblioteker opbevarer ikke længere gamle aviser i mere end nogle få måneder. Når du finder frem til en artikel fra et dagblad, som er mere end  nogle måneder gammel, kan du derfor IKKE finde den i fysisk form på biblioteket. I stedet giver bibliotekerne adgang til avisartikler gennem databasen Infomedia, hvor du kan læse avisartikler fra de danske dagblade i fuld tekst.
NB! Du skal være på et bibliotek, for at få fuld adgang til Infomedia.

Flere søgevejledninger:
 > Almindelig søgning
> Dansk artikelservice - artikler via bibliotek.dk
> Kan du ikke finde det du søger?

> Søgning med søgekoder på tværs af kilder

Kontaktet Biblioteket Online  3366 3000