HackLab

Vær med til at hacke i Ørestad! Vi tilbyder et ’laboratorium’ for alle der elsker at nørde med TECH.

Hvad er HackLab?

HackLab er et frivilligt drevet værksted på Ørestad Bibliotek, hvor vi mødes og nørder med projekter fyldt med elektronik og kode. Du kan have dit eget projekt med og få sparring og hjælp. Du kan også blot kigge forbi for at netværke med ligesindede eller for at lære noget nyt.
 

2020 byder på nogle nye tiltag i HackLab

HackLab onsdage vil fremover primært henvende sig til voksne. Der vil ikke være planlagte aktiviteterr for børn, men forældre er selvfølgelig velkomne til at have deres børn med, hvis de gerne vil arbejde med dem på et projekt de selv har. 

I stedet vil vi i HackLab gerne bruge vores tid på at tilbyde børne- og familieaktiviteter i børnevenlige tidsrum i nogle weekender. Disse aktiviteter vil løbende komme på vores Facebookside samt bibliotekets hjemmeside. Glæd dig - det bliver rigtig sjovt og nørdet!

Hvor og hvornår?

Vi mødes hver 14. dag i et rum, stillet til rådighed af, Ørestad Bibliotek. Det ligger på bibliotekets 1. sal. Her nørder vi med Arduino, Raspberry Pi, Lily Pad eller noget helt fjerde (du behøver ikke kende alle ordene…vi lærer gerne fra os…og vil også gerne lære nyt). Der vil være mulighed for at få fingrene helt ned i elektronikken og rode med kode, programmering osv. HackLab er for alle, både studerende og andre (nørder) og elektronik interesserede. Derudover er HackLab et godt sted til at afprøve sine ideer og få noget feedback på ens projekter.
 

Vær med:

Vi hacker hver onsdag i ulige uger kl. 18.00 og vi fortsætter indtil klokken 21. Det er ikke nødvendigt at være her præcis klokken 18 og man behøver heller ikke at være her i hele tidsrummet. HackLab er for både børn og voksne og der kræves ikke nogle IT-kompetencer for at være med. Børn skal dog være i følgeskab med en voksen.  
 

Hvad bygger vi?

Kom med dit eget projekt / idé eller vær med til at bygge på et fælles projekt: Måske bygge vi noget til bibliotekets fysiske rum, så vi har mulighed for prøve produktet af i et rigtigt miljø og teste det på / sammen med biblioteksbrugerne. Eller få tips til at få dit gamle elektronik til at virke igen. 
 

Kontakt

Skriv gerne os på orestadhacklab@gmail.com , hvis du har nogle spørgsmål eller specielle ønsker til materialer, bøger og faciliteter i HackLab. Det er også muligt, at blive frivillig i HackLab, hvis det har interesse, så send også en mail.