København er smuk i solskin

Brug byen og brug dine fødder. København er fuld af historie og spændende bygninger. Her er grønne oaser og overraskende oplevelser. Find inspiration til en tur ud i hovedstaden med gode guidebøger.

Kom med i Kongens Have og hør om 2 gode guidebøger, eller bliv præsenteret for et godt udvalg under videoen.


Med På tur i Tordenskiolds København i hånden har du inspiration til flere spændene byvandring København. Historiker og byvandrer Morten Lander Andersen fortæller om en periode, hvor Flåden satte sit præg på byen. Du møder tvangsarbejderne på Bremerholm, matroserne i Nyboder og komme med Tordenskiold på druk.

Er du forelsket og ramt af kærligheden er der en guidebog specielt til den situation. København min elskede! guider dig og din udkårende til romantiske og utraditionelle steder i København.

Forfatteren Else Marie Lehman skriver i indledningen: "Jeg har i flere årtier samlet inspiration til det, der venter dig på de følgende sider. Trasket byen tynd, elene eller i selskab med min mand. Samlet udklip i dameblade og kloge aviser. Besøgt turiskontor og en flok geniale websites. Og mest af alt har jeg lyttet til gode venner og deres venner, når de med lys i øjnene og store armbevægelser har fortalt om en ny opdaglese et sted i byen. For man skal aldrig sige nej til at lade sig inspirere eller give gode ideer videre."

Jeg har hørt flere venner og bekendte som postulere at Nordvest er det nye Nørrebro. Forstået på den måde, at meget at det kantede og de undergrundsmiljøer du i gamle dage fandt på Nørrebro, er fortrængt af barnevogne og friværdi. Dem finder du i stedet i Nordvest i dag.

Med bogen Nordvest af Birgitte Zacho i hånden kommer du både forbi Grundtvigs Kirke, Københavns Stormoské, Ungdomshuset og Teater Nordvest. Nyt og gammelt. Tradtion og fornyelse. Med godt hundrede sider er det et overskuelige værk, der kan inspirere til en søndagsvandring i NV. Så kan du jo selv vurdere om det er det nye Nørrebro.

Til tematiske ture har Peter Olesen skrevet flere bøger hvor han viser rundt til svævende smutveje, genbrugte huse, sine yndlingssteder og i Københavns Havn.

Træhuse i København er Peter Olesen seneste bog. Heri viser han vej til 40 forskellige bygningsværker i træ. Flere af husene er tegnet af ganske berømte arkitekter, f.eks. Martin Nyrop og Bjarke Ingels.

Med Seværdigt København af Johan Rosdahl og Lise Lotte Frederiksen kommer du rundt til de litterære seværidigheder. Det er steder der har været litterærer scener og symboler i København. Brødteksten er krydret med litterære citater.

Endeligt er der selvfølgelig også en Turen går til-rejseguide fra Politiken. Den er udkommet i utallige udgaver, den seneste Turen går til København er forfattet af Tom Nørgaard.

Tilmeld dig nyhedsbrevet Bag om København. Du får artikler om byens historie og inspiration til at dykke ned i bibliotekerne mange historiske kilder. Som læser inviteres du til eksklusive arrangementer og bogkonkurrencer.

 

03.07.20