Bag om København: Mordet på cirkusprinsessen?

Er den romantiske historie om Elvira Madigan og Sixten Sparre - i virkeligheden en historie om et mord?

Her lytter du til episoden om Elvira Madigan

Fruentimmeret var skudt ind i det ene øre, og kuglen var gået ud af baghovedet. Manden, der lå til venstre for hende, var skudt i munden og kuglen gået ud af baghovedet noget til venstre; der er al sandsynlighed for, at han først har skudt hende ved at have siddet ved hendes højre side og derefter flyttet sig over og sat sig ved hendes venstre sode da han skød sig selv, thi de lå begge på ryggen i udstrakt stilling.

Fra en Politirapport fra Tåsinge i det Sydfynske Øhav 1889.

Indgår Elvira og Sixten en selvmordspagt – et elskende par, der ikke kan få hinanden i livet, og derfor vælger døden?

Hvis man skal tro både samtidens og eftertidens mytologisering –  århundredes tragiske kærlighedshistorie. Eller er deres historie bare, som nyere granskning tyder på – en fortælling om et kynisk … partnerdrab? Iscenesat for at få gerningsmandens ellers ramponerede eftermæle til at se bedre og mere storslået ud)

Musik og andre klip brugt i episoderne

Mozart - Piano concerto No 21, Elvira Madigan
Sven-Bertil Taube :ELVIRA MADIGAN

Signatur: Coming Home Again/ Alexander Valentine/ courtesy of www.epidemicsound.com

Følg med

Podcasten er skrevet og fortalt af Berit Freyheit. Der udkommer en ny episode hver måned.

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere spændende fortællinger om Københavns historie og markante personligheder gennem tiderne.

Her kan du læse om, hvordan du kommer i gang med at lytte til podcast.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet Bag om København er til dig med interesse for Københavns historie, byens huse og livet i hovedstaden. Du præsenteres for gode bøger. Du får adgang til spændende arrangementer og bogkonkurrencer.


Nyhedsbrevet indeholder en bred vifte af artikler om byens kvarterer og historiske emner. For at komme godt omkring, vil du modtage artikler fra Københavns Museum, Rundetaarn, en rækker lokalhistoriske foreninger og vores øvrige samarbejdspartner.