Bloggerne bag Mellem Linjerne: Det skal vi læse denne sommer

Vi har stillet tre spørgsmål til bogbloggerne bag mellem-linjerne.dk, der også er blandt dommerne i konkurrencen Byens Bedste Læsested.

Sara Tymm-Andersen, Rikke Hansen og Rikke Søvndahl Kristiansen står bag bloggen mellem-linjerne.dk. Hør hvad de skal læse denne sommer og hvor og hvordan de finder læselyst.

Hvad skal I læse denne sommer?

Sara: Jeg har en hel hylde fyldt med bøger, som jeg slet ikke kan nå på en enkelt sommer. Jeg håber virkelig, at jeg kan nå "Ravnedrengene", "The Night Circus", "Moby Dick" og "Fire and Blood".

Rikke H.: Jeg har heldigvis et par til gode som jeg glæder mig meget til, bl.a. tredje bind i Crazy Rich Asians-serien og Sara Blædels serie om Bedemandens datter.

Rikke S.K.: Jeg skal læse minimum én klassiker. Jeg prøver altid at tage en klassiker med på sommerferie. I år tror jeg turen er kommet til Huckleberry Finn. Derudover skal jeg læse "Havets børn" af Anna Ekberg som længe har stået på min to-be-read liste. Jeg læser rigtig meget når vejret er godt, og jeg kan ligge i haven, så derfor får jeg forhåbentlig læst en hel masse.

Hvad er den bedste læsestedsoplevelse I har haft?

Sara: I mine forældres sommerhus i Småland elsker jeg at læse på græsset eller inde i "slængesofaen". Det var her jeg læste Harry Potter-bøgerne første gang.

Rikke H.: På en café på Vesterbro med bogen ”Alle de liv" af Signe Langtved Pallisgaard i hænderne. Selve historien var læseoplevelse værd, men den melankolske musik de spillede i baggrunden imens jeg drak min kaffe og ikke kunne ligge bogen gav lige det ekstra og fik hårene til at rejse sig på min krop flere gange.

Rikke S.K.: Det må have været i sommers, da jeg var i Grækenland og læste Victoria Hislops "Øen". Det var så vild en oplevelse at leve sig ind i en historie og når man så kigger op fra bogen, er man der rent faktisk. Det var helt syret! Og rigtig fedt.

Hvad betyder det for jer at dele jeres læseoplevelser med andre?

Sara: Jeg kan få et kick ud af at give andre læseanbefalinger. Det er fantastisk når folk vender tilbage, og man kan dele glæden ved en god bog. Jeg elsker også at følge med i, hvad andre læser, fordi det inspirerer min egen læselyst.

Rikke H.: Det betyder rigtig meget at dele læseoplevelser med andre, og glæde sig på deres vegne over den bog du skal til at i gang med. Jeg elsker dig lige så meget at få gode anbefalinger og læseoplevelser af andre.

Rikke S.K.: Det betyder virkelig meget. Jeg føler mig helt tom, hvis jeg ikke kan dele min læseoplevelse. Det første jeg gør, når jeg læser en god bog, er at dele det med andre - enten som anmeldelse eller mundtligt. Jeg kan heller ikke styre mit engagement, når folk går i gang med en bog jeg har anbefalet. Det er det bedste!

Læs mere om fotokonkurrencen Byens Bedste Læsested

Følg bloggerkollektivet på Instagram @ml.linjerne 

Se mere på bloggen mellem-linjerne.dk 

Se Rikke, Rikke og Saras boganbefalinger her

Bogbloggerne fra Mellem Linjerne
Bogbloggerne fra Mellem Linjerne
04.06.19