Podcastserien 'Bag om København'

Den sorte død - København 1711

07.02.18
'Bag om København' #26: Sæt en klemme på næsen og tag med til det snavsede, stinkende og tætbebyggede Københavns pesthuse, pesthospitaler og pestkirkegårde.

En ’landsfordærvelige sygdom’ rammer København i 1711. En tredjedel af byens borgere dør af byldepest, mens myndighederne kæmper for at begrænse smitten.
Præster og barbere har travlt med at hjælpe de syge, kisterne slipper op og ligene stinker byen til.

Varighed: 23:24
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit

Abonner via
RSS eller iTunes
Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet i iTunes eller din podcast-app

Se alle episoder   eller   hent dem her, hvis du ikke ønsker at abonnere.

Har du brug for en podcast til din android-smartphone (iphone har en 'medfødt'), kan du finde et stort udvalgt på Subscribe on Android

En gang om måneden tager vi dig med tilbage i den københavnske historie og beretter om personer og begivenheder, der har været med til at forme byen… eller som bare fortæller en rigtig god historie. Ofte tages der udgangspunkt i byens bagside, den mørkere del af Københavns (og omegns) historie.

Følg med på LYDs facebook - og få oven i hatten tips til gode lytteoplevelser.

Billede:  Medicinsk Museion

Jingle:
‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License

Tilbage til LYD