Forfatterspirernes Skriveklubber

Er du vild med at skrive historier? Så er Forfatterspirernes Skriveklubber lige noget for dig!

6 klubber i Københavns Biblioteker

Forfatterspirernes Skriveklubber er et unikt tilbud til skriveglade unge i alderen 11-18 år, som foregår seks steder i byen: Brønshøj Bibliotek, Valby Bibliotek, Vanløse Bibliotek, Vesterbro Bibliotek, Østerbro Bibliotek og Bibliotekshuset på Amager.

Undervisning hver uge

En gang om ugen mødes de skriveglade unge og lærer alt, hvad en ægte forfatter bør vide. Underviserne er yngre, professionelle forfattere, der alle har udgivet op til flere børne- og ungdomsbøger gennem den seneste årrække.

En undervisningsgang består typisk af en opvarmningsøvelse efterfulgt af input fra underviserne og forskellige øvelser. De enkelte undervisningsgange er tilrettelagt således, at deltagerne i løbet af en sæson kommer til at arbejde med flere forskellige temaer og genrer. Der bliver også lagt vægt på at lære de unge, hvordan man læser de skrevne tekster højt og giver hinanden konstruktiv feedback.

Fælles afslutning

Hver sæson rundes af med en fælles afslutning på et af de fem værtsbiblioteker. Her mødes bibliotekarer og undervisere med de mange forfatterspirer og deres familier til en både hyggelig og festlig aften med masser af snacks, snak og oplæsning af de bedste tekster, der er blevet forfattet rundt omkring i klubberne i løbet af den netop afsluttede sæson. Samme aften vil der være mulighed for at købe medlemskab til den kommende sæson via bibliotekernes hjemmeside, såfremt man ønsker at fortsætte.

Sæsonerne

Forårssæsonen varer fra februar til maj, og efterårssæsonen fra september til november.

Pris pr. sæson: 500 kroner.

OBS: Ingen undervisning i skolernes vinter- og efterårsferie.

Underviserne

Valby Bibliotek: Sandra Schwartz
Køb din billet til Valby Bibliotek (11-13 år).
Køb din billet til Valby Bibliotek (14-18 år).

Vanløse Bibliotek: Alen Meskovic (11-14 år)
Køb din billet til Kulturstationen Vanløse her.

Vesterbro Bibliotek: Caroline Ørsum (11-13 år)
Køb din billet til Vesterbro Bibliotek her.

Bibliotekshuset: Sissel Bergfjord (11-18 år)
Køb din billet til Bibliotekshuset her.

Brønshøj Bibliotek: Saynab Farah Dahir (11-18 år)
Køb din billet her til Brønshøj Bibliotek.

Østerbro Bibliotek: Liv Ea (11-18 år)
Køb din billet til Østerbro Bibliotek her.

Forfatterspirernes Skriveklubber er støttet af Statens Kunstfonds Huskunstnerudvalg.