De første 100 – Stakkevis af gode bøger

Bogsalget i Danmark går godt, men det fysiske bogudlån på folkebibliotekerne har været faldende gennem mange år på nationalt plan.

Der kan spores en tilbagegang i lystlæsningen hos børn samtidig med, at børns medieforbrug stiger. Børn læser mindre i fritiden og forbinder generelt læsning med skolen og forbinder bøger med læring og nytte.
Derfor har Københavns Biblioteker lavet mønstersamlingen ”De første 100” for at få flere børn til at læse.
I biblioteksrummet står samlingen under betegnelsen ’Stakkevis af gode bøger”. ”De første 100”/”Stakkevis af gode bøger” er Københavns Bibliotekers massive satsning på det bedste inden for børnelitteraturen og de bøger, man altid vil kunne finde og låne, når man besøger sit bibliotek. Bøgerne spænder aldersmæssigt fra billedbøger til bøger til tweens og i antal op til knap 300 eksemplarer fordelt på 20 biblioteker.
Bibliotekernes boglogistikstyringssystem sørger for, at ”De første 100” løbende sættes på hylderne i børneafdelingerne.
”De første 100”/”Stakkevis af gode bøger” består af både ny- og gammelklassikere, hvilket giver på et godt og varieret udvalg. Siden ”De første 100”/”Stakkevis af gode bøger” blev iværksat i starten af 2019 har udlånet løbende været meget højt på de udvalgte titler.

For yderligere interesse i ”De første 100”/”Stakkevis af gode bøger”, så kontakt Biblioteket Online