17 læsesteder i byen - for børn

Cityringen med de 17 stationer i forskellige bydele giver rig mulighed for at udforske byen og de historier der gemmer sig i bydelene eller læse om de ting man kan opleve eller bliver nysgerrig på når man er på tur med Metroen. Fat metro- og lånerkort!

Dit børnebibliotek anbefaler 17 læseoplevelser, én til hverstation. Find og bestil bøgerne nederst på siden. 

Klik på kortet for at se det i stort format

Grafikken viser metroringen med litteraturanbefalinger for børn

Vibenshus Runddel: "Læs med landsholdet og Kasper Schmeichel" af Ole Sønnichsen

Tag metroen lige til den store grønne Fælledpark, her er der god plads til leg og fodbold og her kan man drømme om engang at få en plads på landsholdet og spille på Danmarks nationalstadion Parken.
Læs med landsholdet er en flot serie af lette fagbøger til fodboldglade børn.
Anbefales fra ca. 8 år. 

Poul Henningsens Plads: "Den lille bog om dansk design - for børn og barnlige sjæle" af Marie Hugsted

P.H lampen er et kendt dansk design, designet af Poul Henningsen (1894-1967). Pladsen er opkaldt efter designeren og du kan læse om dansk design når det er bedst i bogen ”Den lille bog om dansk design - for børn og barnlige sjæle”.

Trianglen: "Trekant" af Mac Barnett

Hvad kunne være mere oplagt at møde på metrostation Trianglen, end en historie om en trekant! Læs med når Trekant laver sjov med sin ven Firkant. Hvordan mon det ender?
Genial billedbog om geometriske figurer, venskab og drilleri.
Anbefales fra ca. 3 år. 

Østerport St: "Ib Spang Olsens bedste" af Ib Spang Olsen

Læs en rigtig billedbogsklassiker. Den kendte billedkunstner og forfatter Ib Spang Olsen trådte sine barnesko på Østerbro og det har han beskrevet i ord og billeder. Læs f.eks. historien ”Kiosken på torvet” og ”Det lille lokomotiv” som begge er at finde i Ib Spang Olsens bedste.
Anbefales fra 3 år. 

Marmorkirken: "Rejsen til jordens indre" af Jules Verne

Marmorkirken Station er Danmarks dybeste, faktisk er den lige så dyb som kirken er høj (40 meter). 
Så langt under jordens overflade  - det er her du skal starte din ekspedition til jordens indre. 
Anefales fra ca. 11 år.

Kongens Nytorv: "Teatermonster" af Kalle Güettler

Når du kommer til Kongens Nytorv skal du lægge mærke til en stor bygning: Det kongelige Teater, det er Danmarks største og ældste teater.  Det blev indviet i 1748, det er 271 år gammelt og der er plads til 1600 publikum. Udenfor teateret kan du se to statuer, den ene er af digteren Ludvig Holberg, den anden er også digter, det er Adam Oehlenschläger. På det Kongelige teater har de mange teaterforestillinger for børn. I "Teatermonster" inviterer Lille og Store Monster Pjuskemonster i teatret. Pjuskemonster har aldrig været i teatret og ved ikke hvad teater er.  Læs også de andre bøger om Store Monster og Lille Monster.
Anbefales fra ca. 3 år. 

Gammel Strand: "Poul og far på fisketur" af Andreas Bræstrup Kirstein & Rasmus Bregnhøi

I Poul og far på fisketur bliver der gjort alvor af fars lange enetaler om fiskeriets glæder: de tager på fisketur, ud til havet. På Gammelstrand er der ikke så mange fisk som i havet, Gammelstrand ligger langs Slotsholmskanalen, der munder ud i Københavns havn. Det er et gammelt område, Gammelstrand, middelalderens kystlinje lå her – du kan spørger din far om hvad middelalderen er, det ved han alt om.
Anbefales fra ca. 3 år. 

Rådhuspladsen: "Den rustne verden" af Adam O

Når du står af på Rådhuspladsen, ser den forhåbentlig bedre ud end på forsiden af Adam O´s Den rusten verden – flugten fra Danmark. Arkitekt Martin Nyrop tegnede rådhuset i 1892 og havde nok ikke forestillet sig, at pladsen en dag ville være med i en historie om et Danmark dækket af skrot og befolket af mere eller mindre venlige robotter.
Rigtig god roman for de 8-13 årige, der også fungerer godt som højtlæsning. 

København H: "Lasse og metroen" af  Johan Anderblad

Få historien om dengang Lasses mor var med til at bygge metroen. En spændende billedbog med mange maskiner. Vi hører om byggeriet med borehoveder, og om hvad man gør, når der er klippegrund. Vi hører om sprængstof, frontlæssere med de bortsprængte sten og sprøjtebeton. 
Spændende billedbog.
Anbefales fra ca. 3 år. 

Enghave Plads: "Skaterland - Kristoffer aka Krissy B" af Kim Langer 

På Enghave Plads findes et af byens bedste skatespots. Vi anbefaler her første bog i serien Skaterland -  en  fed serie for drenge og piger, som er vilde med skatermiljøet.
Serien byder på gode troværdige historier der også handler om venskab.
Anbefales fra ca. 9 år.  

Frederiksberg Allé: "Pings ABC" af Robert Storm Petersen

Her i gåafstand til Storm P museet er det oplagt at anbefale Pings ABC tegnet af multikunstneren Storm P. En flot ABC med rimet tekst, der stadig holder den dag i dag, mere end 80 år efter, at den oprindeligt blev udgivet. 

Frederiksberg: "Jorden under dine fødder" af Charlotte Guillain

Her fra denne station kan du gå gennem en tunnel til en anden station. Når man sådan går rundt under jorden, kan man godt blive nysgerrig på hvad der mon er på den anden side af tunnellens vægge. Få syn for sagen og bliv klogere på det med denne bog, der tager dig med på en opdagelsesrejse fra overfladen og ned gennem de forskellige lag hvor der findes  dyreliv, praktisk teknik, arkæologiske genstande og Metroen som kører gennem lerlaget.
Anbefales fra ca 4 år. 

Aksel Møllers Have: "Axel elsker biler" af Marianne Iben Hansen

Aksel Møllers Have er navnet på stationen, en plads og en vej.  Aksel Møller var en gammel borgmester og hans navn stavedes med K.
Den Axel vi synes du skal læse om staves med x og han er en and der elsker biler, alle slags biler!  Skøn historie der rimer og som kan rappes.
Anbefales fra ca. 3 år. 

Nuuks Plads: "Pigen der kunne tale med hunde" af Kim Leine

Nuuk er hovedstaden i Grønland. Sofie og hendes familie bor i Grønland hvor sneen af og til kan dække hele huset. Hun ønsker sig en hund, eller faktisk fire. Men i Grønland er hunde ikke altid kæledyr, de kan også være bidske og farlige. Men så er det heldigt at Sofie har en særlig evne..
Anbefales fra ca. 5 år. 

Nørrebros Runddel: "Iqbal Farooq" af Manu Sareen

Iqbal Farooq og hans farverige familie bor godt nok på Blågårdgade, men hele Nørrebro er hans legeplads. Tag turen til Nørrebro og vær med på Iqbals sjove og hæsblæsende eventyr.
Anbefales fra ca. 9 år og som højtlæsning fra 7-8 år. 

Nørrebro: "Find os fra Nørrebro" af Stine Josefine Dige 

Gå på opdagelse i denne fantasifulde myldrebilledbog, hvor børnene fra Nørrebro skal findes. De kan være gemt på deres værelser eller i byens gader og parker. Men man kan også finde kylling, masser af tøjdyr og en dreng der kan flyve.
Gå også på opdagelse i denne bydel og find det flotte nye Nørrebro bibliotek der ligger i gåafstand fra stationen.
Anbefales fra ca. 4 år. 

Skjolds Plads: "Nordiske guder" af Matt Ralphs

Skjold, Fafner, Odin, vi er i kvarteret hvor veje og pladser er opkaldt efter guder, seje helte og sære væsener fra den nordiske mytologi. Den nordiske mytologi byder på spændende historier der kan fascinere store og små.
Nordiske Guder er et smukt værk der giver de populære fortællinger nyt liv, velfortalt og med helt utroligt flotte illustrationer.
Bogen kan selvlæses fra ca. 10 år, men den er også særdeles velegnet til højtlæsning for børn helt ned til 7-8 års alderen. 

God tur og god læselyst!

Vil du have flere læseanbefalinger til børn og familier? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev

Se også anbefalinger til voksenlitteratur til cityringen