True Crime - Podcast

31.10.19
I True Crime-genren står vi ansigt til ansigt med virkelighedens forbrydelser.

Hør med, når forfattere, journalister, retsmedicinere eller tidligere politifolk går på jagt i nogle af kriminalhistoriens største sager og ser nærmere på de mørkeste af menneskelighedens skyggesider.

Se også udstillingen på Hovedbiblioteket

Third Ear (de store – og nogen af de første - danske podcastere i DR-format)

• Episode 27 – I forhold med  (om catfishing/bedrageri)
    ” Denne gang har Third Ear en rigtig kærlighedshistorie til dig. Den starter på facebook og fortsætter langt ud i det virkelige liv. Den er fyldt med uforudsigelige drejninger og masser af modstand. Det er en af den slags historier, hvor skæbnen vil sætte enorme forhindringer i vejen for det stakkels elskende par.”
  • Ringbindsattentatet
    ”En mand bliver forsøgt myrdet med et ringbind. Tag med Third Ears Krister Moltzen tilbage til en af landets mest mærkværdige forbrydelser i et univers af skulderpuder, pink læbestift og store klodsede datamater.”
  • Kvinden med den tunge kuffert
    ”Third Ears foruroligende serie om en kvinde, der ikke er den, hun giver sig ud for at være. Om en ukendt verden af klosterrefugier, religiøse menigheder og mørke kirker.”
  • Livet på Mars (egentlig ikke en true crime – men den hovedmedvirkende er en vis Peter Madsen – før han blev kendt for ubådsdrabet).
  • ”De drømmer om at sende mennesker ud i rummet på en enkeltbillet. Third Ear undersøger det danske rumkapløb med Peter Madsen i centrum og rumprogrammet 'Mars One', der vil være et realityshow.”

Danmarks Radio P1

• Det perfekte offer
    ” Det er midt om natten. Kvinden ligger fastspændt på den lukkede afdeling med bælte om armene og om maven. Isoleret, medicineret og alene, under observation af nattevagten på afdelingen. Det næste kvinden husker, er nattevagten, der løfter hendes dyne og gør ting ved hende, som hun sent skal glemme. Fem år efter overgrebet begynder en journalist fra P1 Dokumentar at grave i sagen. En sag der skal vise sig at være fyldt med svigt fra et system, der beskytter og holder hånden over nattevagten - i stedet for at beskytte patienterne mod ham.”
  • Det perfekte offer II
    ”En aften i slutningen af 2016 sidder en selvmordstruet kvinde i sin bil. Hun er på vej ud til sin psykolog og lige inden hun er fremme, sender han hende en SMS, der detaljereret instruerer hende i, hvad hun skal gøre, når hun ankommer. Hvor hun skal lægge sit tøj, hvor hun selv skal lægge sig, og hvad hun skal gøre. Psykologen har fortalt kvinden, at det er en del af en behandling, som skal hjælpe hende med at håndtere de problemer hun har. Problemer der stammer fra flere seksuelle overgreb i hendes fortid. Og kvinden tror på psykologen - en mand som hun igennem flere år har betroet sig til og fortalt sine dybeste hemmeligheder. Knap to år senere - i efteråret 2018 - får en journalist fra P1 Dokumentar et tip om sagen. Et tip der skal føre til nye opsigtsvækkende oplysninger om psykologen og de myndigheder, der har haft ansvaret for at føre tilsyn med ham.”
  • Dobbeltmordet
    ” I 1948 blev det pæne ægtepar Jacobsen brutalt myrdet i deres herskabelige lejlighed på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Af mange mystiske spor var der blandt andet placeret en stok på hver lig, og sagen er siden blevet danmarkshistoriens største uopklaret mordgåde.”
  • Myrdet af Richelsen & Grau
    ”To mennesker mødes og gyselig musik opstår. TV-vært og tidligere efterforsker ved politiet Sebastian Richelsen og komiker/skuespiller Anders Grau kendte egentlig slet ikke hinanden, men nu nyder de at mødes og præsentere seriemordere for hinanden, som to små drenge, der lige har pillet folien af et helt friskt sæt bilkort. Hvem imponerer med den stærkeste seriemorder?”

Danske Drabssager

” Danske Drabssager er en true crime podcast om virkelighedens kriminalsager fortalt af dem, der har været helt tæt på. Vi sætter fokus på nogle af vor tids mest spektakulære drabssager og går i dybden med efterforskningen, retsmedicinernes virkelighed, kriminalteknikernes jagt på fældende beviser og til sidst domfældelsen. I hver episode kigger vi på en ny drabssag og gennemgår sagen fra start til slut. Første sæson af Danske Drabssager består af 4 episoder, der udkommer med to ugers mellemrum.
Podcasten er produceret af Bauer Media i samarbejde med True Crime Agency.”

Radio24syv

• Mord i rum sø
    ”To journalister undersøger en gådefuld historie fra 1975 om opfinderen Egon Ploug, og hans tragiske og bizarre endeligt.
    Ploug forsvinder fra en passagerfærge på vej fra Esbjerg til Harwich i England i sommeren 1975. En måned senere bliver hans lig fundet drivende omkring i Nordsøen. Egon var på vej til patentkontoret i London, for her at registrere en opfindelse som ifølge ham selv ville ændre menneskehedens historie. Hvem var denne Egon Ploug, hvad gik hans opfindelse ud på, og hvorfor endte han sine dage i Nordsøen er blot nogle af de spørgsmål som ”Mord i Rum Sø” forsøger at finde svar på.”
  • Pigen
    ” Historien om den teenager, der i starten af 2016 blev landskendt som 'Kundbypigen'. Engang var hun en stille og lidt forsagt 8. klasseselev, der var glad for dyr og lavede sjov med veninderne. Men efter et turbulent år bliver hun på få måneder radikaliseret. Den 27. november 2017 idømte Østre Landsret hende otte års fængsel for at have planlagt et terrorangreb på to skoler, Sydskolen i Fårevejle og den jødiske skole, Carolineskolen, i København.”