Udgåede tjenester

Nedlagte eller hensygnende Google produkter

Answers. Eksisterede 2001-2006. Googles brugere kunne mod betaling få svar på spørgsmål ved at bruge Google Answers. Svarene kan stadig findes online. Svarene er inddelt i et lille emnekatalog med nogle meget overordnede emner.

Blogsearch. Blogsearch er ikke nedlagt, men i stedet siden 2014 integreret i den almindelige websøgning.

Grupper. Google Debatter er korte "indslag" hvor man kan kommentere, supplere og tippe. Emnekatalogen leder til emner og under-emner med op til et to-cifret antal tusinder af "tråde". Nogle af dem er lukkede og man skal være medlem for at kunne se dem. Søg et konkret emne i søgefeltet. Indlæggene er som regel er formuleret i hverdagssprog, så i modsætning til almindelig internetsøgning kan det godt betale sig at formulere sine søgninger i dagligdagssprog. Grupper blev startet under navnet Usenet 1979-1980 . Usenets glansperiode var i 1980'erne før World Wide Web. Fra 1995 arkiveret af DejaNews. 1999-februar 2001 ejet af Deja.com. Derefter blev Usenet-arkiverne solgttil Google. I 2012 blev Grupper erstattet af Debatter.

iGoogle. Eksisterede 2005-2013. iGoogle var en tilpasset indgang eller startside, man selv kunne sammensætte. iGoogle blev i et vist omfang erstattet af Google+.

Knol. Eksisterede 2007-maj 2012 og fortsat af Annotum. Her kan eksperter uploade deres dokumenter. Magasinet The Family Handyman Magazine er et eksempel på en hjemmeside som bidrager til Knol med flere tusinder artikler.

Latitude. Google Latitude gjorde det muligt at spore venner på mobiltelefonen og lave en gadget på iGoogle.

Patenter. Google Patent Seach er ikke nedlagt, men integreret i den almindelige websøgning. Den er i første række rettet mod brugere i USA, men eftersom mange opfindelser stammer herfra, kan det også have historisk interesse for andre. Tænk blot på brødrene Wright, Thomas Edison, Henry Ford og Alexander Graham Bell eller på slægtsforskere. Patent Search omfatter over 7 mio. patenter fra USA's regering og Trademark Office (USPTO) fra 1800-tallet til i dag. Du kan søge på emne, patentnummer, opfinder og dato. Ligesom der er billeder af de originale patenter. Læs mere i Googleblog om Google Patent Search

Picasaweb. Overgik i foråret 2016 til Google Fotos. Gamle Picasaweb-album blev dog ikke slettet, heller ikke tags, kommentarer mv. De bliver lagt over på et nyt wested. Og man kan ikke længere uploade, redigere mv i dem. Det skal ske i Google Fotos. Picasas desktopudgave blev heller ikke videreudviklet. 

Reader. Eksisterede 2005- 2013. Der findes dog andre som fx Netvibes. Rss-læseres opsætning og funktioner kan være forskellige, men grundlæggende fungerer det ens. Først skal man fodre læseren med feeds, dvs. internetadresser der kan sende besked til Netvibes hver gang der sker noget nyt som en ny artikel. Flyt med drag-and-drop, klik x for at fjerne ting, klik tandhjulet for at redigere, osv. Man kan finde feeds på Google ved at søge således: Berlingske Tidende rss feeds. Man vil ret hurtigt finde en side på Berlingske Tidende som indeholder forskellige nyhedstyper: Seneste nyt, globalt, nationalt, sport, osv. Klik på dem. Globalt ser fx sådan ud: http://www.b.dk/feeds/rss/Globalt. Kopier linket og indsæt det i RSS-læseren. Tryk på "+Tilføj", indsæt feedet i feltet, og klik på pilen (søg). Efter få sekunder kommer den lille firkant med FEED og man kan se hvordan det vil komme til at se ud. Herefter kan man vælge at tilføje eller ej.

RecipesGoogle Recipes var fra 2011 en specialsøgemaskine til at finde madopskrifter. Servicen var ikke tilgængelig i Danmark. Tilsyneladende findes den nu som App.

Sites (Websteder). Var til at oprette hjemmesider. Siderne som brugerne kunne oprette eksisterer stadig. Det ser ud som om man stadig kan rette i dem og oprette nye. Fx denne som Google-Guides administrator oprettede som forsøg.

SketchUp. SketchUp er et 3D-tegneprogram. Google ejede det 2006-2012, men er nu købt af  Trimble. Ideen er at brugerne får adgang til millioner af biler, huse, mennesker, møbler, træer, hvaler osv.

En mere udførlig listen kan man finde under Google-Guides tidstavle.

Udover Googles egne tjenester har Google gennem tiderne opkøbt en række andre, for senere at lukke dem. Et udvalg er:

 • Dodgeball - SMS- og mødetjeneste. Lukket 2009. Nu Latitude.
 • Google Pack - 'pakke' af programmer. Lukket 2011.
 • JotBot - wiki-værktøj. Skiftet navn til Google Sites, maj 2008.
 • DoubleClick - Reklamer. Erhvervet april 2007.
 • Feedburner - Annoncering. Erhvervet juni 2007. Lukket maj 2011.
 • Panoramio - Digital fotografering på kort. Erhvervet juni 2007.
 • GreenBorder - sikkerhed. Erhvervet juni 2007. Herefter udvisket.
 • PeakStream - computeroptimering. Erhvervet juni2007.
 • Postini - Sikkerhed i kommunikation. Erhvervet juli 2007. Udvisket 2011.
 • ImageAmerica - Kameraer til luftfotografering. Erhvervet jui 2007.
 • Grand Central - telefonering.

Tilbage til Google-Guide.