Mindetavle for Emil Aarestrup

Fredericiagade 33. Tavle for digteren Emil Aarestrup (1800-1856) der fødtes i ejendommen.


"HER FØDTES / DIGTEREN / EMIL AARESTRUP / DEN 4. DECEMBER 1800"

Emil Aarestrup på Den store Danske
"Emil Aarestrup, 4.12.1800-21.7.1856, dansk digter. I sin samtid blev Emil Aarestrup nærmest tiet ihjel, men står i nutiden som den mest moderne lyriker i første halvdel af 1800-t."

Emil Aarestrup på Forfatterweb
"Emil Aarestrups navn er for de fleste forbundet med hans erotiske poesi. Det sanselige og seksuelle er da også centralt placeret i forfatterskabet, som dog har en grundtone af melankoli, da ensomhed og død er uløseligt forbundet med det erotiske i hans lyrik. Aarestrup er i sin digtning både en naturalist, der peger på den konkrete, empiriske virkelighed som den eneste tilgængelige verden, og en æstetiker, som fremhæver kunstens særlige mulighed for evighed. Tingene splittes, og detaljerne og øjeblikket træder frem, ligesom der foregår en udveksling mellem erotik og æstetik. På grund af sin fragmenterede og skønhedsdyrkende form anses forfatteren for en vigtig forløber for det moderne."

Emil Aarestrup på Wikipedia
"Carl Ludvig Emil Aarestrup (født 4. december 1800 i København, død 21. juli 1856 i Odense) var en dansk læge, der i dag er bedre kendt som senromantisk digter og fornyer af den erotiske lyrik. Emil Aarestrup er bl.a. kendt for anvendelse af ritorneller i sine digte."