Februars krimihighlights: Et sindssygt plot, psykologiske spændingsromaner og virkelige opklaringer

Krimiredaktør Rikke har fundet 6 nye bøger, som enhver krimientusiast bør kaste sig over.

Selv om året kun lige er begyndt, er der allerede udkommet masser af blodige, nervepirrende bøger - lad os håbe, at det fortsætter. Jeg er i hvert fald fortrøstningsfuld, både når jeg ser på vores nyindkøb og på forlagenes kommende titler. Her kommer nogle udvalgte krimier, som du bør holde øje med. Rigtig god læselyst og godt nytår! 

Er mor virkelig den bedste i verden?

Mødregruppen ’Majmødrene’ mødes en gang om ugen i Brooklyns Prospect Park. Da de en aften beslutter sig for at feste på en bar, forsvinder et af børnene fra sin vugge. Mødrene Nell, Colette og Francie opsluges af jagten på det forsvundne barn, en jagt, der afslører hemmeligheder hos gruppens medlemmer. Spændingsroman om knuste drømme, kidnapning og forventningerne til at være mor. Du er underholdt under hele læsningen, og bogen vil fastholde dig i tvivl om barnets skæbne - og mødrenes mentale helbred. 
 

Når pilen peger på egne rækker  

Da en ansat i efterretningstjenesten bliver fundet død sammen med en ukendt kvinde i en bil på bunden af det københavnske havneløb, strammes grebet... men om hvem? Efterforsker Jan Hesk bliver sat på sagen, og pilen peger på egne rækker i det danske politikorps. Der må trædes varsomt i efterforskningen, som må foretages i det skjulte i dette afsluttende bind om Fabian Risk. 

"DU ER EN TYV!"

Den her krimi har jeg tænkt længselsfuldt på, siden jeg så den på New York Times’ bestsellerliste, og heldigvis er den nu oversat til dansk. Jake var engang et hit som krimiforfatter, men de gyldne tider er for længst ovre. Det er længe siden, han har skrevet noget som helst, og han henslæber nu en tilværelse som underviser på et hold i kreativ skrivning. En af hans elever, Evan Poter, er en særligt utålelig type. Poter påstår arrogant, at han ikke har brug for Jakes hjælp til at skrive sin roman. Eleven gør dog den fejl at fortælle sin lærer om sit plot. Da læreren Jake nogen tid senere udkommer med en ny bog, bliver den en kæmpesucces. Dog modtager Jake pludselig en mail med ordlyden: ”Du er en tyv”. Glæd dig, bare glæd dig, til denne udspekulerede thriller, som jeg spår til at blive en af årets allerbedste udgivelser.  

Tæt på de rigtige mord  

Vi har også indkøbt en række rigtig gode bøger indenfor true crime-genren, hvor læseren kommer tæt på virkelighedens politiefterforskninger.

1, 2, 3 

Hvad gør en løgn til en løgn? Og kan den afsløres via en analyse af vores valg af ord? Det mener forfatter Peer Kaae i bogen ’3 er løgnernes tal’. Her fortæller han, hvordan vores sprog afslører vores løgne. Peers beskrivelser af de teknikker, som er udviklet af CIA og forfinet af den israelske efterretningstjeneste Mossad, er krydret med talrige eksempler. 
 

Rækkehuset i Rillington Place

John Christies rækkehus, Rillington Place, beskrives i bogen således: "Ualmindelig trist og deprimerende, bygget af fængselsgrå sten…". Rækkehuset lå i den fattige London-bydel Notting Hill, der også kaldtes Notting Hell. Det var her i sit køkken, at John Christie kvalte og gassede mindst seks mennesker i perioden 1943-1953. Stærke sager, skal jeg da lige indrømme, og det er bemærkelsesværdigt, at han ubemærket har kunnet udføre de grumme ting over så lang tid. 

Sådan bliver du privatdetektiv

Alt, hvad der er værd at vide om at være privatdetektiv i Danmark. En række af landets privatdetektiver fortæller om forskellige aspekter ved deres job, fx om efterforskning og etik, og om privatdetektiven som betroet konsulent. Vi får desuden et indblik i privatdetektivens sager. Mon fru Hansens kat bliver fundet…?

That's all folks! Hvis du ikke allerede har gjort det, så husk at tilmelde dig kriminyhedsbrevet, så er du med på forreste række, når ord bliver til mord i bibliotekernes nyeste krimier. 

Tilmeld dig 'Førstevælger'