Hanne-Vibeke Holst om "Kriger uden Maske"

Hanne-Vibeke Holsts ”Kriger uden maske” er en fiktionsroman bygget over billedkunstner Sonja Ferlov Mancobas tidlige liv mellem 1930-1944, fra mellemkrigstidens København, Gudhjem og Birkerød til nazisternes Berlin og det besatte Paris.

Hør podcast

Afrikansk Fang

Hanne-Vibeke Holsts første roman i fem år ”Kriger uden maske” - er et kunsthistorisk og feministisk portræt af den dansk-franske billedhugger, tegner og maler Sonja Ferlov Mancoba. Sonja Ferlov blev inspireret meget tidligt i sin barndom, da hun oplevede afrikansk Fang-kunst – som man kender primært fra masker og statuer.

Krigerfigurer

Det gjorde at hun som voksen billedkunstner skabte halvabstrakte væsener, krigerfigurer og masker af ler og gips. I dag kan man oplever Mancobas kunst mange steder i København – f.eks. på Statens Museum for Kunst  - det som i daglig tale kaldes SMK. I slutningen af november 2022 var Hanne Vibeke Holst på Hovedbiblioteket for at fortælle om romanen og hun blev interviewet af dagbladet Politikens anmelder Jes Stein Pedersen

Om podcasten

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og indgår i serien 'Månedens Forfatter', som er en podcast-serie, der har eksisteret i syv år og som har mere end 50 forfattere repræsenteret i lydform. 

Se mere om "Månedens Forfatter" her.

Musik: Mountain Air af Cody Francis (Epidemic Sound)

Foto: Sara Galbiati