FORFATTER/MEDFORFATTER/BIDRAGYDER (term.creator=)
Hvis du er helt sikker på en forfatters navn, kan du skrive hele navnet i søgefeltet, så får du det mest afgrænsede resultat. Du skal være opmærksom på, at du skal sætte citationstegn omkring forfatternavnet, hvis du skriver hele navnet. Her er søgt på "tage skou hansen" i citationstegn, hvilket giver et meget nøjagtigt resultat, hvor alle poster er skrevet af Tage Skou-Hansen. Bemærk at det ikke er nødvendigt at skrive bindestregen:

Skulle du af en eller anden grund have glemt f.eks. mellemnavnet, kan du søge på "tage hansen" i citationstegn. Dit søgeresultat vil indeholde alt det materiale, der er skrevet af forfattere, hvor Tage og Hansen indgår i navent, inklusive Tage Skou-Hansen. Bagefter kan du sortere dit resultat i facetbrowseren:

Det siger næsten sig selv, at det ikke giver nogen mening at søge på navnet Hansen, men hvis en forfatter hedder noget meget prægnant til efternavn, f.eks. Guillou, kan du nøjes med at skrive det enkelte navn uden citationstegn:

TITEL (term.title=)
Hvis du er helt sikker på en titel kan du skrive hele titlen i søgefeltet, så får du det mest specifikke resultat. Du skal være opmærksom på, at du skal sætte citationstegn omkring titlen, hvis den er på mere end ét ord. Her er søgt på "den kroniske uskyld" med citationstegn, hvilket giver et meget nøjagtigt resultat, hvor alle poster på en eller anden måde drejer sig om Klaus Rifbjergs værk Den kroniske uskyld:

Hvis du kun kan huske dele af titlen, f.eks. ordet kroniske, kan du nøjes med at skrive det. Du vil få et mere uoverskueligt søgeresultat, som du kan se herunder. Bagefter kan du sortere dit resultat i facetbrowseren:

EMNE (term.subject=)
Når du søger på emner, skal du være opmærksom på, at bibliotekerne benytter sig af vedtagne emneord. Det kan være svært at gætte sig til dem, så du må prøve dig frem:

• term.subject="magisk realisme" søger alle materiale, der har emneordnen magisk realisme. Husk citationstegnenen, da emnet består af to ord.
  • term.subject="1990-1999" - søger materialer, der omhandler perioden år 1990-1999.
  • term.subject=syrien søger alle materialer, der på en eller anden måde omhandler Syrien.

I forbindelse med emnesøgning, giver det god mening at benytte sig af kombinations- og skilleord og tegn.
Du kan søge på flere emneord ved at kombinere dem med or, f.eks. term.subject=hunde and term.subject=katte. Du får vist alle de materialer, der omhandler hunde og alle de materialer, der omhandler katte:

Hvis du kun er interesseret i materialer, der omhandler både hunde og katte, skal du kombinere emnerne med and i stedet for. Så vil hvert eneste materiale i din søgning indeholde noget om både hunde og katte:

Ofte er det tilrådeligt kun at skrive et enkelt emneord og f.eks. søge med en åben endelse ved at skrive en asterisk, f.eks term.subject=hund*. Så får du alle emner, der begynder med hund, men også hunde, hunderacer, hundetræning etc:

MATERIALETYPE(term.type=)
Hvis du kun er interesseret i bøger, kan du søge på materialetypen bog. Det giver bedst mening, hvis du kombinerer det med enten en forfatter en titel eller et emne. Sådan søger du f.eks. på bøger om Berlin:

Bibliotekernes materialetyper skrives i éntal. Prøv dig frem med f.eks. musik, node, CD, DVD, ebog eller lav en generel søgning for at se, hvilke materialetyper der findes. Du kan se materialetyperne i facetbrowseren, når du har lavet en søgning.

UDGIVELSESÅR (term.date=)
Hvis du kun vil se materialer fra et bestemt udgivelsesår, kan du skrive det i søgefeltet sammen med den type materiale, du søger:

term.date=2015 and term.subject=krimi finder alle krimier som både bog, ebog og lydbog og på alle sprog. Yderligere sortering, på f.eks. sprog, laves med en FACET søgekode.

Københavns Biblioteker - Krystalgade 15 - 1172 København K - Tlf: 3366 3000 - Mail: bibliotek@kff.kk.dk
Borgerservice - Tlf: 3366 3366