Ved en almindelig søgning på ord, filtreres søgeresultatet i facetbrowseren i venstre kolonne her på siden. Der kan man se de facetter, søgningen danner. Man kan forfine sin søgning ved at klikke relevante facetter til. En søgning med facet søgekoder i søgefeltet er derfor ofte overflødig, hvis man har anvendt 'term' eller 'phrase' koder i sin søgning. Undtagelserne er 'facet.language', 'facet.dk5' og 'facet.literaryForm'.

SPROG: facet.language=
Bibliotekerne har materialer på mange sprog udover dansk. Engelsk udgør det største udenlandske sprog. Hvis du læser engelske krimier, kan du f.eks. søge på engelske krimier fra 2015 i bogform (rækkefølgen af de enkelte søgekoder er ligegyldig):

OPSTILLINGSSIGNATUR (DK5): facet.dk5=
På dit bibliotek er bøger og andet materiale i de fleste tilfælde opstillet efter et decimalklassetal. Biografier står f.eks. i 99.4 efterfulgt af den biograferede persons navn. Du søger efter biografier om Karen Blixen på flg. måde - bemærk at forfatternavn er skrevet i ligefrem orden og at der er sat citationstegn omkring hele signaturen:

Hvis du leder efter de kogebøger fra 2015 og ved, at de på dit bibliotek er opstillet i gruppe 64.1 med underdelinger (64.101, 64.102, 64.15, 64.17 m.m.), kan du kombinere årstal og en facet.dk5 søgning, hvor du søger med åben endelse, på denne måde:

Du kan også søge på skønlitteratur ved at bruge en facet.dk5 søgning. Du vil gerne have noget skønlitteratur som ebog, og søger på denne måde:

LITTERÆR FORM: facet.literaryForm=
Facetten 'literaryForm' er bl.a. brugbar til at filtrere på fag- og skønlitteratur, men også til at finde romaner, digte, noveller etc. Sådan søger du på tyske romaner:

Hvis du er interesseret i et søgeresultat, hvor du får vist alt det skønlitteratur, Klaus Rifbjerg har skrevet, bare ikke digtene, kan du søge denne måde:

Københavns Biblioteker - Krystalgade 15 - 1172 København K - Tlf: 3366 3000 - Mail: bibliotek@kff.kk.dk
Borgerservice - Tlf: 3366 3366