and: Bruges hvis flere faktorer SKAL være gældende for det, du søger. Hvis du f.eks. er interesseret i materiale, der indeholder noget om BÅDE Obama og Clinton, kan du lave flg. søgning:

not: Bruges når du skal udelade noget i din søgning. Hvis du leder efter litteratur af forfattere med efternavnet Larsson men ikke ønsker, at Stieg Larssons bøger skal indgå i søgningen, kan du søge på denne måde:

or: Bruges til at kombinere flere muligheder i samme søgning. Hvis du leder efter nogle relaterede emner som f.eks. terror, fundamentalisme og nationalisme, kan du kombinere med 'or' for at sikre dig, at du søger i materialer, som enten har alle tre emneord eller bare et eller to af dem:

or og not: Bruges i kombination, når du søger materialer om bestemte emner, men samtidig ønsker at udelukke visse emner i søgningen. Du skal være opmærksom på, at alt hvad du skriver efter not bliver udelukket. Hvis du gentager ovenstående søgning, men ønsker at udelade materiale om terror, kan du søge på denne måde:

Københavns Biblioteker - Krystalgade 15 - 1172 København K - Tlf: 3366 3000 - Mail: bibliotek@kff.kk.dk
Borgerservice - Tlf: 3366 3366