Four more years

21.01.13
D. 21.1.2013 indsættes Barack Obama for anden gang som præsident for Amerikas Forenede Stater.

D. 20.1.2013 blev Barack Obama for anden gang taget i ed som præsident for Amerikas forenede stater. Her blev også Joe Biden taget i ed til endnu fire år som vicepræsident. Den officielle ceremoni finder dog først sted d.21.1 om eftermiddagen.

Obama har fået fire år mere. Han har bekendt, at hans mål for anden periode er en omfattende immigrationsreform, en lige så omfattende sunhedsreform og en ny og forbedret energireform. Når man dertil lægger at økonomien er elendig, arbejdsløsheden er højere end nogen sinde, kongressen er dybt splittet og et slagsmål om våbenloven venter lige om hjørnet, så er det ikke en nem opgave Obama går ind til.

Ved sin indsættelse i 2009 sagde Barack Obama: ”I dag er vi samlet, fordi vi har valgt håb frem for frygt, sammenhold om målet frem for konflikt og uoverensstemmelse”. Obama er ikke længere den optimistiske nye præsident. Han er blevet mere erfaren og måske også mere skarp og fokuseret, så det bliver spændende dels at høre hans tale og dels at følge ham ”four more years”.

 

 

for at skrive en kommentar.
Materialer
Spørg biblioteket