Ærkekøbenhavner deler ud af sin personlige historie

Af Københavns Biblioteker
28.09.12
Man kan næsten ikke blive mere københavner end Allan Mylius Thomsen, som er opvokset i Søllerødgade på Nørrebro. Han har udgivet et hav af bøger om Københavns byhistorie og er en levende fortæller og formidler.

Baggårdsrod og alsidig byhistoriker

Allan Mylius Thomsen har haft et mangeårigt virke som freelance journalist og byhistoriker med blandt andet Københavns byhistorie og øllets historie som speciale.

Han har desuden skrevet sine erindringer, ”En baggårdsrod i København – barn på Nørrebro i 1950’erne” og har været vært på tv-serien "Københavnerglimt" hvor byens mangfoldige historie præsenteres med brug mange sjældne billeder (du kan låne både bogen og tv-serien på dit bibliotek - se listen nedenfor.)

Pensionen kom med bud

Den 1. oktober 1957 blev der udbetalt folkepension for første gang. Allan Mylius Thomsen (født 1948) husker, hvordan rådhusbetjente fra Københavns Rådhuset rendte trapper på Nørrebro for at aflevere den nye folkepension. Det var en stor dag, når buddet kom.

Se et video-indslag fra TV2 Lorry, hvor Allan Mylius Thomsen fortæller om Søllerødgadekvarteret og udbringningen af folkepensionen dengang.

Personlige erindringer er nu online

Københavns Stadsarkiv har lanceret en ny hjemmeside  med over 2.000 personlige erindringer, som giver en anderledes vinkel på Københavns nyere historie. Du kan nu finde over 2.000 utrykte erindringer skrevet af københavnere i 1969 og 1996. De dækker oplevelser i København fra 1890-1950. Du er desuden velkommen til selv at skrive om dine oplevelser i København. Du kan uploade din historie på www.erindringer.dk