AFLYST// Guldalder-glimmer

09.01.20
Vil du være med til at læse foreløbig 6 af den bedste britiske litteratur fra ca. 1830 til 1920? Du kan godt nå at melde dig til - der er ledige pladser og klubben starter 28/1 2020 kl 14-16.

Alt imens dronning Victoria overlegent proklamerede at "I det britiske imperium gik solen aldrig ned", og mens industrialiseringen buldrede derudaf, havde britisk romanlitteratur samtidig sin absolutte glansperiode i perioden fra ca. 1830 til 1920. Der blev skrevet om koloniherrernes oplevelser under fjerne, eksotiske himmelstrøg, om de store klasseforskelle i samfundet og de lavere klassers liv i yderste armod i de engelske storbyer. Udenfor metropolerne begyndte kvindelige forfattere fra middelklassen (godt nok under mandligt pseudonym) at skrive om hverdagen i de mindre provinsbyer set fra kvinders perspektiv, eller - i den modsatte boldgade - om den store tragiske kærlighed og en lidenskab som er større end selve livet.

Mod slutningen af perioden begynder den realistiske tradition at vige for en mere modernistisk skrivestil. Det ses blandt andet gennem de mere psykologiske kvindeportrætter hos forfattere som Thomas Hardy, E. M. Forster og Henry James.

Følgende romaner læses:

Charles Dickens: Store forventninger

Emily Brontë: Stormfulde højder

George Eliot: Middlemarch

Thomas Hardy: Fjernt fra verdens vrimmel

E. M. Forster: Indiske dage

Henry James: Skruen strammes

De fleste af romanerne er i øvrigt filmatiserede eller dramatiserede som tv-serier af BBC.

For tilmelding til klubben, skriv til denne mail, og husk at nævne klubbens navn: pstage@kk.dk