Børn som medskabere og medborgere med Anne Mette Thorhauge

06.03.18
Anne Mette Thorhauge kommer på besøg til en af de 4 workshops med Leg og lær med programmering på de københavnske biblioteker.

Anne Mette Thorhauge

Anne Mette Thorhauge, professor på Københavns Universitet, besøger de københavnske biblioteker i foråret i forbindelse med Leg og lær med programmering. Her holder hun et debatoplæg om børns digitale dannelse, mens børnene leger videre med underviseren. Til sidst viser børnene de voksne, hvad de har lært. Du kan møde Anne Mette til følgende workshops: Leg og lær med programmering - igennem spil.

Anne Mette Thorhauge vil komme ind på følgende i hendes oplæg:
Debatten omkring børn og nye medier kommer alt for ofte til at handle om "skærmtid" og begrænsning af adgang. Det er et problem, fordi børnelivet i dag udspiller sig i og med medierne, og det involverer mange forskellige muligheder og problemstillinger, der ikke kan reduceres til skærmtid. Vi er nødt til at gå mere aktivt ind i børns liv med medierne, forstå den virkelighed de befinder sig i og støtte dem i at blive medskabere og medborgere i en digital tidsalder.

Læs mere om Leg og lær med programmering for de 5-8 årige og deres voksne og se, hvor der bliver afholdt workshops: https://bibliotek.kk.dk/digikbh/