Christianshavns Bogfestival 2020

Af Københavns Biblioteker
06.11.20
Oplev en perlerække af forfattere til årets bogfestival, der afholdes i smukke og trygge rammer på Nordatlantens Brygge den 12. - 14.11.

Christianshavns Bogfestival 2020, der skulle have fundet sted i slutningen af april, afholdes fra d. 12.-14. november på Nordatlantens Brygge. Det originale festival-koncept er svært at udfolde i disse coronatider, men under kontrollerede former vil festivalen alligevel byde på masser af litteratur, en udstilling og en litterær byvandring. Årets tema er broer. Ligesom broer forbinder litteraturen os mennesker, men naturligvis på en mere omfattende og dybere måde; det gælder vores erfaringer og tanker, drømme og fremtidsvisioner – på tværs af geografiske, kulturelle og sproglige forskelle. Med udgangspunkt i denne mangfoldighed er der sammensat nogle interessante arrangements-pakker, som byder på gode oplevelser for alle litteraturinteresserede.

Arrangementerne foregår i den store sal på Nordatlantens Brygge, Strandgade 91. Der vil være café og bogsalg i salen. Du skal have billet til hvert enkelt arrangement for at deltage. Billetter kan hentes på billetto.dk og på nordatlantens.dk.

Udstilling: Samtaler om tåge – kunst på Færøerne i det 21. århundrede

Billet til forfatterarrangementer giver også adgang til den store vinterudstilling på Nordatlantens Brygge. Med fokus på de aktuelle tendenser i billedkunsten på Færøerne præsenteres en række kunstnere og en lige så mangfoldig som fandenivoldsk udtryksglæde, der manifesterer sig på trods af hærgende pandemier, smeltende isfjelde og anden undergang.

Litteraturvandring ved Copenhistory: Broer og bøger

Broerne binder København sammen, og litteraturen binder mennesker sammen. Tag på tur med historiker Jens Mandrup, og hør om broernes betydning for København og om de kendte litterære personer, der har boet langs Københavns havn og Christianshavns kanaler. Litteraturvandringerne varer en time og der vil være max 9 deltagere pr. tur. Det er gratis at deltage, men du skal have billet, og møde op i god tid foran Nordatlantens Brygge. Vandringerne foregår fredag d. 13.11. kl. 15 og lørdag d. 14.11. kl. 15.

Følg med på facebook på facebook.com/christianshavnsbogfestival

PROGRAM

 

TORSDAG 12/11 kl. 20 - Med Anna Elisabeth Jessen, Erik Skyum-Nielsen (om Gyrðir Elíasson) og Kristian Bang Foss.

Oplev Anna Elisabeth Jessen fortælle om og læse uddrag fra sin roman 'Om hundrede år', og Kristian Bang Foss samtale med Birgir Thor Møller om romanen 'Frank vender hjem'. Desuden fortæller litteraten og oversætteren Erik Skyum-Nielsen om den islandske forfatter Gyrðir Elíasson, hvis roman 'Sørgemarchen' udkommer på dansk selv samme dag. Arrangementet varer to timer, og der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter før det starter.
Læs mere og køb billetter til torsdag den 12/11 på billetto.dk

 

Fredag 13/11 kl. med 16.30 Lotte Kirkeby, Tóroddur Poulsen og Kira Skov duo

Hør den færøske poet Tóroddur Poulsen præsentere og læse uddrag fra sin nye, danske digtsamling Valseværk og forfatter Lotte Kirkeby i samtale med Erik Skyum-Nielsen om hendes roman 'De nærmeste'. Oplev også en perlerække af unikke sange, når Kira Skov duo afslutter arrangementet med en minikoncert. Arrangementet varer 150 min (inkl. pause), og der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter før det starter.

Læs mere og køb billetter til fredag den 13/11 på billetto.dk

 

LØRDAG 14/11 kl. 12 - Med Carsten Müller Nielsen, Kim Leine og Siri Ranva Hjelm Jacobsen.

Hør Siri Ranva Hjelm Jacobsen præsentere og læse uddrag fra Havbrevene, hvori Atlanterhavet korresponderer med sin søster Middelhavet. Oplev også Carsten Müller Nielsen i samtale med Rasmus Riiskjær om romanen 'De døde fylder dagene med en smag af mønter' og Kim Leine i samtale med Birgir Thor Møller om romanerne 'De søvnløse' og 'Dansk Standard'. Arrangementet varer 150 min (inkl. pause), og der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter før det starter.

Læs mere og køb billetter til lørdag den 14/11 på billetto.dk

 

LØRDAG 14/11 kl. 16 - Med Dy Plambeck, Hanne Højgaard Viemose og Eva Tind.

Forfatter Eva Tind fortæller om kunstnerromanen 'Ophav' og Hanne Højgaard Viemose fortæller om sin seneste roman 'HHV, Frshwn: Dødsknaldet i Amazonas', der er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Oplev også Dy Plambeck fortælle om sin seneste roman 'Til min søster'. Arrangementet varer 150 min (inkl. pause), og der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter før det starter.

Læs mere og køb billetter til lørdag den 14/11 på billetto.dk 

BROER OG BØGER – LITTERATURVANDRING - Kom på litterær byvandring fredag eller lørdag, begge dage kl. 15.

Broerne binder København sammen og litteraturen binder mennesker sammen. Tag på tur med historiker Jens Mandrup og hør om broernes betydning for København og om de kendte litterære personer, der har boet langs Københavns havn og Christianshavns Kanaler. 

Læs mere og find tilmelding til byvandring lørdag og søndag her

 

Christianshavns Bogfestival er arrangeret af Christianshavns Bibliotek i samarbejde med litteratursalonen NordOrd på Nordatlantens Brygge og gennemføres med støtte fra Statens Kunstfond og Christianshavns Lokaludvalg.

Covid-19 information

Alle arrangementerne afholdes i henhold til gældende retningslinjer for kulturarrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter per arrangement. Desuden bedes alle møde op i god tid, holde afstand og sikre sig, at vi kan komme på plads under hensyn til retningslinjerne. Dørene til salen åbnes 45 minutter før, hvert arrangement starter. Der tages forbehold for ændringer i programmet pga. covid-19 relaterede omstændigheder.

Om Christianshavns Bogfestival


Christianshavns Bibliotek præsenterer hvert år en perlerække af forfattere, kunstnere og musikere til Christianshavns Bogfestival i samarbejde med lokale aktører og institutioner. I år afholdes festivalen på Nordatlantens Brygge den 12. - 14.11. Christianshavns Bibliotek har siden 2004 inviteret til Bogfestival i samarbejde med lokale aktører og institutioner i lokalområdet. Til Christianshavns Bogfestival fejrer vi litteraturen og lyrikken med booktalks fra både spirende og prisbelønnede forfattere, minikoncerter, bogmarked, byvandringer og kunstinstallationer.  Bøgerne får en ekstra dimension til Christianshavns Bogfestival, da de fysiske rammer relaterer og reflekterer de skreve fortællinger. Temaerne for festivalen har f.eks. været krigslitteratur på Søofficersskolen på Nyholm, historisk litteratur ved Stadsgraven på Christianshavns Voldanlæg, krop og bevægelse i multihallen Hal C, en yderst appetitvækkende og sanselig udgave i Copenhagen Street Foods fristende omgivelser og litteratur på havnen, hvor festivalen sejlede publikum ud på litteratur-både i Københavns kanaler.