Forældrecaféerne starter igen

18.01.19
Vi går igang med en ny sæson af forældrecafé, hvor du på temadage kan lære om hvordan du støtter dit lille barns udvikling.

Du er indbudt til at deltage i forældrecaféen på Vigerslev bibliotek, hvor en sundhedsplejerske fortæller om et relevant tema, der kan hjælpe dig med at støtte op om dit barns udvikling. Alle sundhedsplejens oplæg baseres på sundhedsstyrelsens anbefalinger og selvfølgelig på sundhedsplejerskens erfaringer. 

Oplægets tema skifter mellem kost, søvn, motorik og overgangen fra hjem til daginstitution. 

Oplæg om SØVN afholdes den 31. januar samt den 23. maj.  
Mange nye familier kender til bekymringer om søvn - og ikke to babyer har det samme søvnmønster. Dette oplæg bruger bl.a. sundhedsstyrelsens anbefalinger som udgangspunkt til idéer til tips og tricks til at hjælpe barnet til at sove bedre. 

Oplæg om KOST afholdes den 7. februar, 25. april samt 13. juni. 
Det er især relevant hvis du har børn i alderen 4-12 mdr. Fra 4-6 måneders alderen går man fra flydende til fast føde. I dette oplæg får du viden om hvad du kan forvente ift. mundmotorik og ernæring - men også helt lavpraktisk ift. hvad, hvordan og hvornår. 

Oplæg om MOTORIK afholdes den 28. februar samt den 27. juni. 
I dette oplæg kommer vi ind på de sanser, som er forudsætningen god motorisk udvikling. Vi laver praktiske øvelser på gulvet, som stimulerer netop disse sanser. Husk at medbringe et tæppe eller andet underlag til at lægge dit barn på. 

Oplæg om OVERGANG fra hjem til daginstitution afholdes den 28. marts. 
Her kan du få viden om hvordan overgangen hjemmefra og til daginstitution kan forløbe, og få tips og tricks til at gøre det til en positiv oplevelse. Der er både en pædagog og en sundhedsplejerske til stede ved dette oplæg. 

Alle oplæg varer fra klokken 13-15 og det er gratis at deltage, ligesom der heller ikke er tilmelding. 

Biblioteket sørger for lidt kaffe, the og vand.