Forfatterspirernes skriveklubber Efterår 2020

02.09.20
Er du vild med at skrive historier? Så er Forfatterspirernes Skriveklub lige noget for dig! Forfatterspirernes Skriveklubber er et unikt tilbud til skriveglade unge i alderen 11-18 år, som foregår fem steder i byen: Bibliotekshuset på Rodosvej, Brønshøj Bibliotek, Valby Bibliotek, Vesterbro Bibliotek og Østerbro Bibliotek.

En gang om ugen mødes de skriveglade unge og lærer alt, hvad en ægte forfatter bør vide. Underviserne er professionelle forfattere, der alle har udgivet op til flere børne- og ungdomsbøger gennem den seneste årrække.

En undervisningsgang består typisk af en opvarmningsøvelse efterfulgt af input fra underviseren og forskellige øvelser. De enkelte undervisningsgange er tilrettelagt således, at deltagerne i løbet af en sæson kommer til at arbejde med flere forskellige temaer og genrer. Der bliver også lagt vægt på at lære de unge, hvordan man læser de skrevne tekster højt og giver hinanden konstruktiv feedback.

Efterårssæsonen varer fra september til november.
Hver sæson rundes af med en fælles afslutning på et af de fem værtsbiblioteker. Her mødes bibliotekarer og undervisere med de mange forfatterspirer og deres familier til en både hyggelig og festlig aften med masser af snacks, snak og oplæsning af de bedste tekster, der er blevet forfattet rundt omkring i klubberne i løbet af den netop afsluttede sæson. Denne sæson afholdes afslutningsfesten den 24. november i Bibliotekshuset på Rodosvej.

Pris pr. sæson: 500 kr.

OBS: Ingen undervisning i skolernes efterårsferie.

Find Forfatterspirernes skriveklubber tæt på din bydel:

Bibliotekshuset på Rodosvej:Undervisning ved Sissel Bergfjord hver tirsdag kl. 16.30-18.30. Billetter til Bibliotekshuset via billetto.dk

Brønshøj Bibliotek: Undervisning ved Saynab Farah Dahir hver onsdag kl. 16.30-18.30. Billetter til Brønshøj Bibliotek via billetto.dk

Valby Bibliotek for de 11-13-årige: Undervisning ved Sandra Schwartz hver torsdag kl. 16-17.30. Billetter til Valby Bibliotek/11-13 år via billetto.dk

Valby Bibliotek for de 14-18-årige: Undervisning ved Sandra Schwartz hver torsdag kl. 17.45-19.15. Billetter til Valby Bibliotek/14-18 år via billetto.dk

Vesterbro Bibliotek og Kulturhus: Undervisning ved Alen Meskovic og Caroline Ørsum hver mandag kl. 16.30-18.30. Billetter til Vesterbro Bibliotek via billetto.dk

Østerbro Bibliotek: Undervisning ved Liv Ea hver torsdag kl. 16.30-18.30. Billetter til Østerbro Bibliotek via billetto.dk

Forfatterspirernes skriveklubber er Københavns Bibliotekers tilbud til unge med interesse for at skrive skønlitteratur. I klubberne underviser professionelle forfattere med stor pædagogisk indsigt og engagement ud fra egne erfaringer. Forfatterspirerne udsprang oprindeligt ud af et sommerkursus på Vanløse Kulturstation i 2008, og har eksisteret som fast skriveklub siden 2010 på forskellige biblioteker og kulturhuse rundt omkring i byen.

Bibliotekshusets Forfatterspirehold er støttet af Amager Øst Lokaludvalg.