København læser 2018

09.02.18
Fra den 23. februar til den 4. marts har København mere end 100 litteraturarrangementer.

Kbh læser er atter engang over os og dette års tema er MANIFEST. Manifestet er en særegen og alsidig genre.  Det er et programskrift, der indstifter den nye orden og er derfor ofte udfordrende, revolutionært og sågar flabet. En mulig fremtids blik på nutiden. De fleste har hørt om det kommunistiske manifest og måske om de surrealistiske manifester, men så stopper legen som regel også der.  Historien har derimod været rig på danske såvel som udenlandske manifester af politisk, litterær og kunstnerisk karakter. Fra Tom Kristensen ekspressionistiske omfavnelse af byens rum til Dan Turells manifest for sølvstjernerne i Jazzklubben på Vesterbro.

Kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å), som selv har bidraget med et litterært manifest til programavisen, ser frem til årets Kbh Læser:

”Litteratur er meget mere end underholdning. En god bog eller et digt kan udvide vores horisont og gøre os klogere på os selv og hinanden, ligesom litteratur kan bringe mennesker sammen, fx i læseklubber og til festivaler som Kbh Læser. Programavisen er i hvert fald spækket med masser af spændende litteraturarrangementer, og jeg glæder mig meget til at lægge vejen forbi nogle af dem.”

Programavisen på gaden fra i dag og bliver distribueret over hele byen på bl.a. kulturinstitutioner, biblioteker og cafeer. Programavisen kan også tilgås på dette link

Se alle arrangementer her #KBHlæse18