Læsegruppen Front

Af Københavns Biblioteker
28.08.18
Hvad lærer du ikke på din videregående uddannelse? FRONT læsegruppen på Hovedbiblioteket taler om de tekster, de andre ikke må læse. Hvis du også har lyst til at stille spørgsmål til dit pensum, social ulighed eller dine rettigheder i uddannelsessystemet, så glæder vi os til at møde dig.

Møderne er åbne for alle, og det er muligt kun at dukke op til dem, du synes er spændende for dig. Send en mail til fronterne@gmail.com for at modtage læseliste og tilmelde dig.

DATOER OG MØDETEKST

6. september - Pensum

Dette åbne læsegruppemøde omhandler kernen af vidensproduktion. Vi læser om hvorfor repræsentation ofte er så ensidig, og hvilken betydning det har.
Hvordan er dit pensum kurateret?

19. september - social ulighed

I dette åbne læsegruppemøde undersøger vi social ulighed på videregående uddannelser. Det er både et spørgsmål om adgang og et spørgsmål om trivsel.

Hvilke sociale koder forventes man at kende for at glide igennem?

3. oktober - crip studies

Til det her åbne møde snakker vi om hvilke forventninger og rammer uddannelser stiller til helbred. Hvordan lærer vi om helbred?

24. oktober - menneskerettigheder

I dette åbne læsegruppemøde diskuterer vi menneskerettigheders relevans i en uddannelseskontekst. Kan menneskerettighederne bruges til anti-diskrimination? Hvad kan du gøre hvis din uddannelse ikke passer på dine rettigheder?

7. november - hvorfor er der så mange cis mænd i vidensproduktion?

Til det her åbne møde spørger vi til vidensidealer i relation til køn, og undersøger om  følelsesaktivisme kan bruges til at ændre og forebygge udelukkelse af dem der ikke er cis mænd (cis beskriver en person, der enig i sit tildelte køn. Hentet fra killjoy.dk ordbog).

21. november - dekolonialisering af uddannelse

I dette åbne læsegruppemøde afsøger vi koloniale aftryk i uddannelse. Hvilken rolle spiller dekolonialisering for vidensproduktion i Norden? Hvad har kolonialitet at gøre med uddannelse?