Morgensang på Hovedbiblioteket - nu i Rundetaarn

14.06.23
Fra og med onsdag den 21. juni 2023 vil morgensangen folde sig ud i Rundetaarns smukke Bibliotekssal

På Hovedbiblioteket har der i mange år været morgensang hver onsdag morgen - et velbesøgt arrangement for sangglade mennesker i alle aldre. Men da flere etager på Hovedbiblioteket skal ombygges i løbet af sommeren og efteråret, flytter det populære arrangement til nye lokaler. Fra ét bibliotek til et andet. 

Fra onsdag den 21. juni og resten af året vil morgensangen nemlig folde sig ud i Rundetaarns smukke Bibliotekssal halvvejs oppe i tårnet. Bibliotekssalen i Rundetaarn husede før i tiden Københavns Universitetsbibliotek, og selv om bøgerne for længst er flyttet ud, fungerer salen stadig som et dannelsesrum, hvor idéer, viden, indtryk og inspiration deles mellem folk fra hele verden i form af skiftende udstillinger, koncerter, talks, festivaler, kulturarrangementer – og nu også morgensang.

Program

Dørene åbnes kl. 8.00. 
Morgensangen begynder kl. 8.30 og varer i 25-30 minutter. 
En veloplagt værtsgruppe introducerer sangene, som fortrinsvis kommer fra Højskolesangbogen.
Alle er velkomne og gode pianister spiller til.

Efter endt morgensang vil det være muligt at nyde en kop kaffe i salens café – eller udsigten over København fra tårnets top.

Det er som altid gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.

Om Morgensang på Hovedbiblioteket 

Morgensang på Hovedbiblioteket har været et tilløbsstykke gennem mange år. Mennesker fra hele København har løftet taget i fællesskab hver onsdag morgen og gået dagen i møde i opløftet tilstand. Fællessang om morgenen kan noget ganske særligt. For fællessang forener os. Når vi synger, knytter vi an til en sangskat, en kulturarv, en historie, et sprog og et fællesskab, der udstrækkes i tid og rum. Og når vi synger sammen, oplever vi et ægte fællesskab. Den, der synger, er aldrig alene.

Det er desuden særligt for Morgensang på Hovedbiblioteket, at alle slags mennesker mødes for at synge sammen. Alle aldre og livsstadier er repræsenteret – og enhver fugl synger med sit næb. At mødes i sang med mennesker, som man ellers aldrig ville have mødt, er en stærk og vanedannende oplevelse.