Novellekonkurrence om ”Vidunderlige venskaber”

01.12.20
Slip din indre forfatter løs og deltag i børnelitteraturfestivalen Vi elsker bøger’s novellekonkurrence for 11-14-årige!

Novellekonkurrence

Er du vild med at skrive historier, og drømmer du om at slippe din indre forfatter løs? Så kan du deltage i litteraturfestivalen Vi elsker bøgers novellekonkurrence! Vinderne får udgivet deres noveller på Københavns Bibliotekers hjemmeside og modtager en flot præmiekurv med bøger og andre gode sager

Temaet for årets konkurrence er ”Vidunderlige venskaber”

I litteraturen findes der massevis af eksempler på skøre, skønne og unikke venskaber. Se f.eks. bare på Ronja og Birk i  Astrid Lindgrens ”Ronja Røverdatter”. Eller hvad med Hawthorne Swift og Morrigan Crow i ”Nevermoor” af Jessica Townsend.

Der er mange veje at gå, når man skal skrive om venskaber

Venskaber er vigtige og rummer mange følelser og facetter. Nogle gange kan man føle sig helt alene, og andre gange er man på toppen med masser af venner omkring sig. Det er op til dig, hvordan du vil fortolke temaet. Måske skal det handle om venskab mellem mennesker, katte, usynlige venner eller noget helt fjerde. Du bestemmer selv, om du skriver om vidunderligt rørende, fine, skøre, sjove eller vilde venskaber. Det er kun din fantasi, der sætter grænser for din vidunderlige historie.

Dommerne udpeger en 1. plads, 2. plads og 3. plads fra de fem forskellige bydele i København og vinderne får en flot præmiekurv fyldt med gode bøger, læsekit og andre fine sager. 

Præmiekurvene overrækkes ved et særligt arrangement på et af Københavns biblioteker torsdag d. 18. marts kl. 17.00 under litteraturfestivalen Vi elsker bøger. Efterfølgende offentliggøres novellerne på bibliotekernes hjemmeside.

Krav til novellen

Du skal være mellem 11 og 14 år for at deltage.

Novellens tema skal være ”Vidunderlige venskaber”.

Novellen skal skrives på dansk. 

Novellen skal skrives i Word og gemmes under samme navn som novellens titel.

Novellen må højst fylde 8 A4 sider, med linjeafstand 1½ og bogstavstørrelse 12. 

Novellen skal have navn, alder, tlf. nr., mail, adresse og titel i sidehovedet.

De indsendte noveller, der ikke holder sig til formen, er ikke kvalificeret til at være med i konkurrencen. 

Deadline og indsendelse

Deadline for indsendelse af novellen er den 25. februar 2021.

Novellen skal sendes som vedhæftet fil i en mail til: novellebidrag@gmail.com  

Finalisterne får direkte besked senest den 10.03, hvor der også vil være info om på hvilket bibliotek præmieoverrækkelsen finder sted.

Varm op til konkurrencen med vores online skriveforløb

Vi varmer op til novellekonkurrencen med et online skriveforløb for 11-14 årige henover tre mandage i januar og februar.

Læs mere og tilmeld dig her

Læs mere

Læs mere om festivalen her på hjemmesiden.

Følg festivalen på Facebook og Instagram på @koebenhavnsboernebiblioteker