Tilbud til skoler: Online forfattermøder i marts

24.02.21
D. 17. – 19. marts 2021 kan du og dine klasse deltage i Københavns bibliotekers børnelitteraturfestival Vi elsker bøger.

Mød fx Mette Finderup, Zakiya Ajmi, Stinestregen eller Sanne Munk Jensen til vores digitale møder med forfattere og illustratorer, hvis I er på mellemtrinnet eller i udskolingen. Møderne tager 1 time og der er ingen forberedelse - du og din klasse behøver ikke at have læst bogen på forhånd.

Hør mere om fantasy, havfruer og venskaber, hvordan man skriver gode dialoger og hvordan man med ord kan skabe billeder mellem ørerne på læseren! I kan bruge mødet med forfatteren eller illustratoren til at tale videre i klassen om, hvad gode bøger og fortællinger er for jer, hvilken betydning illustrationer har eller ikke har for tekst eller med at skrive og skabe jeres egne personer, universer, mysterier eller hverdagsdramaer.

Tilbuddet er til alle skoler i København og der er ikke noget loft på deltagerantallet på møderne, der bliver livestreamet. Alle tilmeldte får inden arrangementet tilsendt et link til deltagelse samt en kode til at logge ind på den GDPR-godkendt onlineplatform.

Mød Mette Finderup og hør om forfatterens skrivearbejde

Torsdag 18.3 kl. 13-14 - 4. klasse, 5. klasse, 6. klasse

Fantasy-serien A.S.P.E. handler om en gruppe børn, som bekæmper ondskab i en verden med magiske monstre! Mette Finderup fortæller om A.S.P.E., om idéskabelse og om samarbejde med illustratorer. Mette Finderup fortæller om sit forfatterskab. Til forfattermødet besvarer hun jeres spørgsmål til hendes forfatterskab. Spørg løs om alt fra dialoger, karakteropbygning til hvordan man skaber billeder mellem ørerne på læseren.

Mød Nanna Foss og quiz om venskaber i litteraturen

Onsdag 17.3 kl. 13-14 - 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse

Hvad ville I gøre, hvis I fik muligheden for at rejse i tid? Det finder I måske ud af, når Nanna Foss fortæller om det mystiske, paranomale ungdomsunivers i bogserien Spektrum. Efterfølgende kan I stille spørgsmål og til sidst står Nanna for en quiz i “venskaber fra litteraturen” med en 1., 2. og 3. præmie på højkant!

Mød Sanne Munk Jensen og hør om unge og venskaber IRL og på SoMe

Fredag 19.3 kl. 13-14 - 5. klasse, 6. klasse

Sanne Munk Jensen har skrevet den anmelderroste ungdomsroman En dygtig havfrue. Oplev hende til et spændende foredrag om unge, venskaber samt om at skabe relationer, f.eks. over sociale medier.

Spørgsmål og info

Har du spørgsmål eller vil du vide mere om ovenstående aktiviteter, så kontakt Maria Have på LW3D@kk.dk eller på telefon 23308527.

Flere aktiviteter til skoler

Udover Hovedbibliotekets online forfattermøder tilbyder Vi elsker bøger yderligere 3 forfattermøder.

Læs om fattermøderne her.