Vi elsker bøger på Hovedbiblioteket

Gå ikke glip af børnelitteraturfestivalen Vi elsker bøgers pop-up til daginstitutioner og skoler i oktober: På Hovedbiblioteket kan I opleve både forfattermøder og teater. Programmet for Vi elsker bøger 2022 er også klar. I kan godt glæde jer!

Vi elsker bøger for skoler

Københavns Bibliotekers børnelitteraturfestival Vi elsker bøger popper-up i oktober med spændende indhold til daginstitutioner og skoler.

Se her, hvad I kan opleve på Hovedbiblioteket

Forfattermøde: På eventyr med Iqbal Farooq

  • Tid: Mandag den 4. oktober kl. 10.30 på Hovedbiblioteket
  • Format: Foredrag og oplæsning  
  • Værk i fokus: Iqbal Farooq  
  • Målgruppe: 9 - 12+ år
  • I tilmelder jer på mail her

Hør moderne røverhistorier om Iqbal Farooq fra indre Nørrebro, og lær alle opgangens skønne og skæve eksistenser at kende, når Manu Sareen gæster Hovedbiblioteket! 

Manu Sareen er uddannet socialpædagog og kendt for sit virke som politiker for Radikale Venstre. Oveni hatten debuterede han 2006 som børnebogsforfatter med første bog om Iqbal Farooq. Bogserien handler om den dansk-indiske familie Farooq, der bor i en skør og skøn opgang i Blågårdsgade på Nørrebro. Igennem den tempofyldte series ti bind følger vi den 13-årige dreng Iqbal, der sammen med sin forrygende familie kommer ud for lidt af hvert. Manu Sareen har også skrevet en række nyfortolkninger af eventyrklassikere, der bl.a. byder på titlerne Rødhætte og Mohammed, Gangsterens nye klæder og Klods-Hassan. 

Forfattermøde: Benni Bødker og Krystalskibet 

  • Tid: Onsdag den 6. oktober kl. 10.30 på Hovedbiblioteket
  • Målgruppe: 4.-5. klasse
  • Format: Foredrag med spørgsmål fra elever
  • Værk i fokus: "Krystalskibet" 
  • I tilmelder jer på mail her

Savner du også at drømme dig væk i disse tider? Så tag på eventyr med klatretyven Kajsa og hendes kradsbørstige kumpaner! Kajsa bor i den druknede by, hvor alle huse og gader er oversvømmede. Heldigvis har hendes bedste ven Isak en ramponeret undervandsbåd, som de drømmer om at reparere og sejle langt væk i sammen. Men en dag stjæler Kajsa nogle værdifulde krystaller, og pludselig har hun og Isak byens mest frygtede forbryder efter sig. 

I Benni Bødkers "Krystalskibet" krydser venner og fjender veje i et spændende eventyrligt steampunkunivers. Stig ombord på "Krystalskibet", når Bødker sejler forbi Hovedbiblioteket og tag med afsted på eventyr! 

Benni Bødker er født i 1975 og uddannet cand.mag. i dansk og filosofi. Han udgav sin første roman i 2004, og i dag er han en af Danmarks mest læste forfattere for børn og unge. Bødker har skrevet om vampyrer, zombier, varulve og andre uhyggelige væsener, siden han gik i skole. I dag er det ikke kun hans klassekammerater, men børn i mange lande, der læser historierne. Han er syv gange blevet nomineret til Orla-prisen og i 2013 modtog han en af Danmarks største børnebogspriser: Skolebibliotekernes Forfatterpris. 

Om festivalen

'Vi elsker bøger' er Københavns Bibliotekers årlige børnelitteraturfestival. Den 14.-19. marts 2022 kan I igen opleve sjove, boglige aktiviteter for børn i alle aldre, når Københavns Biblioteker hylder børnelitteraturen under temaet ’Forunderlige familier'. 

På Københavns Hovedbibliotek har vi tre arrangementer:

15. marts 2022 kl. 10 kan elever fra mellemtrinnet møde forfatteren Mette Vedsø, der fortæller om bogen "Ønskekuglen". Tilmeld jer her.
 
16. marts 2022 kl. 10 taler forfatteren Sofie Souid med elever fra indskolingen om Alf og Bjørn redder verden: "Død over tandfeen". Tilmeld jer her.
 
17. marts 2022 kl. 10 er det elever fra mellemtrinnet, der kan høre om bogen "Fiskepigen" og tale med forfatteren Søren Jessen. Tilmeld jer her.

Festivalen foregår over hele byen på Københavns 20 folkebiblioteker, hvor du kan opleve et væld af booktalks, bogjagter, workshops, teater, højtlæsning og forfattermøder for skoler, daginstitutioner og børnefamilier.

Følg festivalen på Københavns Børnebibliotekers sociale medier, hvor I også kan få læseinspiration og litterære oplevelser året rundt.

Find os på Facebook
Find os på Instagram 

Materialer