Vi elsker bøger søger unge novelleforfattere

04.02.21
Børnebogsfestivalens årlige novellekonkurrence er stadig åben for tilmeldinger fra unge forfattere mellem 11 og 14 år. Temaet for årets konkurrence er ”Vidunderlige venskaber”.

Fristen for indsendelse af noveller nærmer sig med hastige skridt. Senest d. 25. februar skal det venskabelige vidunder af en novelle sendes, så dommerpanelet kan udpege en række vindere i marts. Hvis du stadig overvejer om du skal deltage, kan du kigge med nedenunder. For her fortæller den tidligere deltager Elisa, hvorfor det er så spændende at være med i konkurrencen.

En mulighed for at komme ud i verden med dine tekster

”Det er en dejlig motivation at være med i en novellekonkurrence, fordi man ved, at det man skriver vil blive taget i betragtning af nogle erfarne dommere. Man gør sig umage på en anden måde, end hvis man bare skrev for hyggens skyld derhjemme. Det er en mulighed for at komme ud i verden med dine tekster. Det er også rart med nogle regler for sine skriverier. Sådan har jeg det i hvert fald. Nogen tænker måske, at det er begrænsende og ikke frit nok, men jeg synes, at det er dejligt. For ellers kan man let komme til at sidde fast i det, man skriver (…)
Da jeg deltog sidste år, var temaet fanfiction. Først tænker man: "Det har jeg aldrig prøvet at skrive før, hvordan skal det kunne lade sig gøre?". Men så får man idéer, og så glider det derudaf. Det kan godt være, at det tema der er blevet sat op, ikke ligefrem er det, man læser eller skriver mest af - men så bliver ens horisont som forfatter også lidt større. Man får indsigt i nogle genrer, som måske bliver ens nye yndlingsgenrer! ”

Tilmelding

Hvis Elisas bevæggrunde for at være med i konkurrencen har inspireret dig eller en ung forfatterspire du måske kender til at deltage, så er det med at få gang i skriveriet og sende en novelle pr. mail til: novellebidrag@gmail.com senest d. 25. februar.

For yderligere info om tilmelding, krav og konkurrencens omfang kan du læse med her