Oscarnominerede film 2018 på Københavns Biblioteker

18.02.18
Årets Oscarnomineringer er offentliggjort og hele ni af de mange titler, som er nomineret kan allerede lånes på biblioteket.

Nu varer det ikke så længe, før årets Oscar-uddeling finder sted. Blandt de mange nominerede titler kan man finde ni af dem i Københavns Bibliotekers samling. 

En af de film som er nomineret som bedste film er Christopher Nolans 2. verdenskrigs-drama, Dunkirk. Filmen er et visuelt mesterstykke, med en fantastisk fotografering og klipning. Desuden er lydsiden værd at bemærke, hvor både lydeffekter og musik er med til give filmen en ekstra dimension.  Dunkirk har ialt 8 nomineringer.

En anden film i samme kategori er Get Out. En humoristisk gyser, som beskriver racismespørgsmålet på en helt ny og overraskende måde. Filmen har 4 nomineringer, hvor det er værd at bemærke kategorierne bedste mandlige hovedrolleindehaver, Daniel Kaluuya, samt bedste originale manuskript.

I kategorien bedste adapterede manuskript finder man Logan, som er en filmatisering efter tegneserien Wolverine - Old Man Logan. 

I de mere tekniske kategorier finder man bl.a. følgende film: Baby Driver, Abernes planet - opgøret, Guardians of the Galaxy , vol. 2 og Kong - Skull Island. Baby Driver har 3 nomineringer, bedste klipning, bedste lydredigering og bedste lydmix. Aberne Planet - opgøret  har én nominering, bedste visuelle effekter og det samme har Kong - Skull Island og Gurdians og the Galaxy, vol. 2, i samme kategori. 

Den seneste indspilning af den klassiske historie, Skønheden og udyret, har fået to nomineringer i kategorierne bedste kostumedesign samt production design.

Inden for kategorien bedste animationsfilm finder man The Boss Baby. Tim får sig en lillebror, som ikke opfører helt normalt og stjæler opmærksomheden fra forældrene. Hvad skal Tim gøre, for at få forældrenes opmærksomhed tilbage ?

Nederst på denne liste er placeret tre af de fem historier, som er baggrund for de oplæg, som er nomineret i kategorien bedste adapterede manuskript. Det er henholdsvis Call Me By Your Name, roman (filmen har samme titel), Wolverine - Old Man Logan (tegneserie) (filmens titel, Logan) samt The Disaster Artist: my life inside The room, the greatest bad movie ever made, biografi om filmmageren Tommy Wiseau (filmens titel, The Disaster Artist). Disse tre titler er alle tilgængelige på biblioteket.

for at skrive en kommentar.
Materialer
Christopher Nolan, Christopher Nolan, Hoyte van Hoytema: Dunkirk
Reservér
 • Dvd

Dunkirk

Af Christopher Nolan, Christopher Nolan, Hoyte van Hoytema (2017)
Læs mere
Toby Oliver, Jordan Peele, Jordan Peele: Get out
Reservér
 • Dvd

Get out

Af Toby Oliver, Jordan Peele, Jordan Peele (2017)
Læs mere
Reservér
 • Dvd

Logan

Af John Mathieson, James Mangold, Scott Frank, Michael Green, James Mangold (2017)
Læs mere
Edgar Wright, Edgar Wright, Bill Pope: Baby driver
Reservér
 • Dvd

Baby driver

Af Edgar Wright, Edgar Wright, Bill Pope (2017)
Læs mere
Matt Reeves, Matt Reeves, Mark Bomback, Michael Seresin: Abernes planet - opgøret
Reservér
 • Dvd

Abernes planet - opgøret

Af Matt Reeves, Matt Reeves, Mark Bomback, Michael Seresin (2017)
Læs mere
James Gunn, James Gunn, Henry Braham: Guardians of the Galaxy vol. 2
Reservér
 • Dvd

Guardians of the Galaxy vol. 2

Af James Gunn, James Gunn, Henry Braham (2017)
Læs mere
Reservér
 • Dvd

Kong - Skull Island

Af Larry Fong, John Gatins, Jordan Vogt-Roberts (2017)
Læs mere
Reservér
 • Dvd

Skønheden og udyret (Ved Bill Condon)

Af Bill Condon, Tobias Schliessler, Stephen Chbosky, Evan Spiliotopoulos, Howard Ashman, Tim Rice, Anthony Van Laast, Alan Menken (2017)
Læs mere
Tom McGrath, Michael McCullers: The boss baby
Reservér
 • Dvd

The boss baby

Af Tom McGrath, Michael McCullers (2017)
Læs mere
Reservér
 • Tegneserie

Wolverine, old man Logan

Af Mark Millar, Steve McNiven (20??)
Læs mere
Reservér
 • Bog

The disaster artist : my life inside The room, the greatest bad movie ever made (Engelsk)

Af Greg Sestero, Tom Bissell (2015)
Læs mere
Spørg biblioteket