10 fantastiske børnebøger fra 2019

2019 bød på rigtig mange flotte udgivelser til børn og unge. Her er 10 bøger I bare ikke må gå glip af. Her er læseoplevelser for både de mindste og de største og dem midt i mellem. Her er magiske, filosofiske, smukke, alvorlige, humoristiske, praktiske og helt igennem fantastiske bøger.

Bøgerne kan bestilles fra listen nedenfor. 

"Totte og Lotte leger inde" af Gunilla Wolde, Carlsen

Totte og Lotte har i 2019 haft jubilæum. I 50 år har de mindste kunnet læse genkendelige hverdagshistorier med Totte og Lotte. Denne bog er en ny historie hvor de to billedbogsfigurer optræder i den samme historie.  Anbefales fra ca. 1 år.

"Farvernes bog om farver" af Drew Daywalt, Carlsen

Farver, humor og fantasi forenes i denne skønne bog, hvor farvekridtne levende og lever deres eget liv.  Anbefales fra ca. 2 år.

"Blomsten der elsker mig" af Hanne Kvist og Signe Parkins, Gyldendal

Det måske mest syrede danske billedværk for små (og store) øjne, som er skabt i vort århundrede. Denne flotte billedbog fik 6 hjerter! i Politiken. Kvist og Parkins har skabt en klassisk hjemme-ude-hjem historie, fantasifuld, syret og humoristisk både i ord og illustrationer. Anbefales fra ca. 5 år. 

"Bogen om Blom" af Tina Sakura Bestle, Carlsen

En vidunderlig bog der emmer af fantasi, filosofi, livsglæde og det smukke i livet. De smukke illustrationer, understøtter på fineste vis den drømmende og filosofiske tone i bogen. Særdeles velegnet til højtlæsning, hvor den klart vil appellere til en god snak om livets små talrige glæder. Anbefales fra 5 år. 

"Under polarisen" af Line Renslebråten, Straarup co

Utrolig smuk fagbilledbog, der på en gribende måde fortæller om polarisen og polarhavets dyr og organismer, som hver især har deres plads i et sindrigt men skrøbeligt og foranderligt økosystem. Tonen i bogen er ikke dommedagsagtig, og bogen kommer til sidst med en række jordnære bud på, hvad vi kan gøre for at passe bedre på vores planet. Anbefales fra ca. 6 år. 

"Lad os redde verden: 50 sjove og nemme ting, du kan gøre for miljøet" af Isabel Thomas, Carlsen

Super aktuel og praktisk, masser af tips til hvordan man kan leve mere miljøvenligt. Anbefales fra ca. 7 år. 

"Guldfisken Glimmer" af Jesper Wung-Sung, Høst

Wung-Sung blev i november tildelt en Silas Pris for sit store forfatterskab til børn og unge. Guldfisken Glimmer er hans seneste bog. Den handler om en guldfisk der bliver skyllet ud i toilettet og vender tilbage og vil have hævn. Det er en humoristisk fortalt historie om venskab, retfærdighed og hævn. hvor alvoren lurer mellem linjerne. Anbefales fra ca. 9 år.

"Kraken" af Benni Bødker, Corto

Underholdende og lidt uhyggelig fortælling, der har alt hvad spændingshungrende hjerter begærer, i form af zombie-lignende sømænd og et kæmpemonster på havets bund. Bukhaves papirklips-illustrationer er både smukke og urovækkende og bidrager formidabelt til fortællingens dystre stemning. Anbefales fra ca.10 år.

"Roser & violer" af Gry Kappel Jensen, Turbine

Kostskole fantasy, der byder på masser af magi, venskab, romantik og mordgåder. Anbefales fra ca.12 år.

"Ivanhoe: Ved Mette Finderup" af Walter Scott, Gyldendal

Flot flot udgave af en udødelig klassiker. Sproget er opdateret, med respekt for historien, og Lars Gabels illustrationer akkompagnerer historien på smukkeste vis. Anbefales fra ca.12 år.

God læselyst!

 

06.12.19
Tags