3 dejlige læse-højt-bøger, med lidt magi

Magnolias morfar minder om en anden og hvad er det for en underlig fisk nede på stranden? Hvilke sære væsener er på spil hjemme hos Melle? Otto staves ens forfra og bagfra, men Lulu lyder sjovt bagfra.

​3 bøger for de 5-7-årige og deres dygtige højtlæsere

​Melles far er biologiprofessor og derfor er det temmelig mærkeligt, at der sker ting og sager - nede i Holland - som må betyde, at Gnuflerne er på spil!
​Ude på bedstefarens ø viser det sig, at Melle er blevet rodet ud i en sag, hvor han må vise heltemod. Gnuflerne er nemlig meget vigtigere for naturen, end man skulle tro, hvis man kun læser de almindelige biologibøger!
​Historien er skrevet af hollandske Jochem Myjer. Højtlæseren vil nok også synes, det er et dejligt børnehøjde-indblik i en kultur, som minder en del om vores egen.

​Hvem er det, der er så god til at snitte, at en fisk af træ kan blive helt virkelig?

Magnolia er på sommerferie igen ved Skagerak. Nu er hun blevet et år ældre, men hun er stadig yngre end sin storebror og de to kusiner, som hele tiden ved bedre. Men hun er god til at huske mange af navnene på blomster og insekter på vej ned til stranden. Og morfaren, som er fra Småland(og i øvrigt har været sognerådsformand), har et lille skur, hvor han nogen gange sidder og snitter en figur og måske får sig en øl. Og en dag sker der noget mærkeligt nede på stranden med en af figurerne. Bent Haller har her skrevet en dejlig sommerferiefortælling og Lea Leténs illustrationer spiller med.

Ulul, Otto og Zolon

Lulus forældre har travlt og selv om man altid kan stave sit navn bagfra, så kunne der nu godt ske andet end, at hun skal passe lillebror Morgan. Og Ottos navn bagfra er jo bare det samme og han bor alene hos sin mor, som har det svært og skal sove det meste af dagen.
​Men så finder de en sten, som ligner et ansigt, og....ja, så må I selv finde ud af, hvem ham Zolon er, men han i hvert fald ikke en helt almindelig sup....Det er igen Lars Daneskov, som også har skrevet de hylemorsomme og spændende bøger om Anton og Molly. Og igen følger Charlotte Pardis streg godt med.

Og selvfølgelig er historierne så gode, at de 8-9-årige kan holde til at høre dem.

forside_magnolia_af_skagerak
magnolia_af_skagerak