4 litterære e-materialer du skal kende

Er du nysgerrig efter at vide mere om forfatteren bag bogen, du lige har læst? Eller har du glemt at få en bog med til din rejse? Tag din telefon op af lommen og lad bibliotekets e-materialer hjælpe dig.

Elektroniske opslagsværker, aviser og tidsskrifter, e-bøger samt andre netmedier, hvor du kan finde viden om alverdens emner er alle sammen e-materialer, som biblioteket stiller frit til rådighed.
Her er fire e-materialer til dig, der er særligt interesseret i Litteratur og gode læseoplevelser:

eReolen Global og Libby

eReoelen Global og app’en Libby er den perfekte rejsekammerat at have med i lommen, når du pendler eller skal på ferie. Libby-appen giver adgang til mere end 4000 engelske e-bøger og netlydbøger, så det er bare at logge ind med din biblioteksbruger og gå i gang med at downloade bøger. Gå fx i gang med at lytte til Elizabeth Strouts Anything Is Possible eller Jack Kerouacs klassiker On The Road. Libby er supernem at navigere rundt i, og giver mulighed for at man blandt andet kan indstille hastigheden, lydbogen bliver oplæst i, og den fortæller dig også undervejs, hvor lang tid, du har brugt på at læse i app’en, når du læser en e-bog.
Kom i gang med eReolen Global
Download Libby

Litteratursiden

Litteratursiden er for dig, der vil inspireres til endnu flere gode læseoplevelser. På Litteratursiden finder du inspiration, baggrund og viden om ny og ældre skønlitteratur og faglitteratur; forfatterportrætter, anmeldelser, lister, temaer og analyser. Litteratursidens skribentgruppe består af kritikere, forskere, redaktører, bibliotekarer, forfattere, journalister og kulturpersonligheder. Det betyder, at Litteratursiden indeholder forskelligartede bidrag, hvor skribenternes egne stemmer får lov til at komme til udtryk. Især anbefales Litteratursidens Noget der ligner, der kan inspirere til videre læsning, når du har læst alt af din yndlingsforfatter og Litteratursidens øvrige inspirationslister med anbefalinger af romaner kategoriseret efter forskellige temaer.
Besøg Litteratursiden
Se Litteratursidens Noget der ligner
Se Litteratursidens lister

Forfatterweb

Forfatterweb er for dig, der er nysgerrig efter at vide mere om forfatteren bag bogen, du lige har læst eller som gerne vil vide mere om forfatterens øvrige udgivelser. Forfatterweb er et digitalt leksikon med dybdegående portrætter og biografier af udvalgte forfattere - primært danske, men også udenlandske. På Forfatterweb kan du også finde kortfattede periode-introduktioner, der giver overblik over de vigtigste litteraturhistoriske strømninger samt definitioner af litterære genrer. Log blot ind med din biblioteksbruger på Forfatterweb.dk og få adgang til et litterært-slaraffenland.
Besøg Forfatterweb

RB Digital

I mere end 55 år har The New York Review of Books været stedet, hvor verdens ledende forfattere, videnskabsmænd, undervisere, kunstnere og politiske ledere har invitereret læsere inden for til inspirerende debatter om litteratur, politik, kunst og nye ideer, og med bibliotekets app RB digital inviterer vi dig til også at læse med. Alt du skal bruge, er dit biblioteks log in. I app'en kan du også finde flere andre litterære magasiner, der kan give dig et internationalt litterært boost.
Kom i gang med RB digital
Læs litterære magasiner på RB digital

Få endnu mere litterær inspiration direkte i din indbakke

Litterær Luksus banner mørk
Litterær Luksus
Få inspiration til din næste læseoplevelse, nyt om forfattere og aktuelle tendenser i bøgernes verden og udvalgte litteratur-events på Københavns Biblioteker, du ikke må gå glip af.
Tilmeld dig nyhedsbrevet