5 bøger til din sommerferie

Fem bøger, der smager af sommer - både til dig, der har hang til spænding og dig der elsker romantik.

Amalie Laulund Trudsø: Sommerhus

Ferietid er tid til at skabe minder. ”Sommerhus” er en velskrevet og fin bog om en piges ferieminder i familiens og venners skød i et sommerhus i Sejerøbugten gennem flere år. Gennem barnets øjne skildres feriestemningen og familien og de skrøbelige ferievenskaber, der skal (gen)etableres år efter år. Langsomt bliver pigen voksen og ferietiden og minderne bliver aldrig det samme.

Siri Hustvedt: Sommeren uden mænd

En smuk og lidenskabelig roman om Mia Fredericksen, der tager et tidsbegrænset job som lyriklærer i sin barndomsby, efter hun er blevet forladt af sin mand. Hustvedt skildrer menneskelige relationer stærkt og skaber rum for refleksion. Og så gæster Hustvedt Louisiana Literature festivalen sidst på sommeren - endnu en god anledning til at dykke ned i denne bog i sommerferien.

Katarina Bivald: Læserne i Broken Wheel anbefaler

En ægte feel-good roman, der byder på romantik og letfordøjelig underholdning. Svenske Sara rejser til Broken Wheel i Iowa for at møde sin ældre penneven Amy, der ligesom hende selv er bognørd. Da hun kommer frem er Amy desværre død, men Sara beslutter at blive i den lille by og åbner en boghandel. En sød sommerbog perfekt til ferien ved poolen.

Agnethe Friis: Sommeren med Ellen

En midaldrende mand rejser fra København til Østjylland. Samtidig klippes der tilbage til sommeren 1978 hvor der skete noget skæbnesvangert i sommervarmen. Friis skaber en medrivende og spændende fortælling og bruger krimigenren på en overraskende og forfriskende måde. Sommerspænding når det er bedst.

E.M. Forster: Værelse med udsigt

Til sidst en klassiker der emmer af rejsestemning og italiensk varme. Unge engelske Lucy rejser til Italien på dannelsesrejse med den ældre kusine og chaperone, miss Bartlett. Her forelsker hun sig i George, der er mere interesseret i ”livet” end i konventionerne. Bogen findes også som lydbog på eReolen og er perfekt til ferien til Italien.

for at skrive en kommentar.