5.A anbefaler: Bøger om alt fra kærlighed til zombier

10.03.21
Hvilke bøger er fede at læse, når man er tween og går i 5. klasse? Få svaret her, når 5.A fra Natalie Zahles Gymnasieskole anbefaler forårets bedste læseoplevelser for børn.

Er du til bøger om alt fra zombier til kærlighed? Så er der helt sikkert en boganbefaling, der falder i din smag her. 

5.A deler ud af deres gode læseoplevelser og spændende tanker om bøger. Du kan låne alle de anbefalede bøger på eReolen Go og dit bibliotek i København, find dem under hver anbefaling. Er du mere til sjove bøger eller fantasy? Så tjek 5.A's andre boganbefalinger ud her:

Anbefalingerne

Den som alle ser  

”Jeg synes det er en god bog, fordi den bare handler om en helt normal dag for en der sidder i kørestol. Det kan jeg godt lide, fordi alle bøger ikke bare handler om fx en helt perfekt rig person, der har et perfekt liv.  Jeg giver bogen 3,5 stjerner ud af 5.”

⭐⭐⭐⭐

- Alma, 11 år

The selection - Eliten

“’The selection - Eliten’ er bind nummer to ud af fem. Hvis du godt kan lide spænding, drama og forvirrende kærlighed, er det her den helt perfekte bog. Den handler om en udvælgelse om at få prinsen. Og en pige, der ikke kan få styr på sine følelser. Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Esther, 11 år

Sille elsker Lukas - måske

”Jeg vil anbefale den her bog. Den handler om Sille, som selv synes, at hun lever et uretfærdigt liv. Hun skal dele værelse med to små søskende. Og så bliver hun forelsket i Lukas, men det gør hendes bedste veninde Ginny også. Hvis man kan lide kærlighed og drama, så er det her den perfekte bog for dig. Jeg giver bogen 4,5 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Noa, 11 år

Pigeliv 1 - Klassens Dronning

”Jeg vil anbefale ’Klassens dronning’. Den handler om Josefine og hendes klasse der snart har sommerferie. Men en af de sidste dage inden ferien finder hun ud af noget om hendes to bedste veninder. Hvis du elsker bøger om venskab og drama, så er den her bog perfekt til dig. Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐

- Kirsten, 11 år

Lejrskolen

”Jeg kan godt lide denne bog, fordi den er meget spændene og unik. Man er selv hovedpersonen og man skal styre tømmerflåden på de høje bølger. Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Lauge, 11 år

Mål - Kick off

”Hvis du er fan af fodbold eller godt vil vide noget om fodbold, så læs ’Mål’. Der er både humor, spænding, fodbold og meget andet. Jeg giver boger 4 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐

- Alexander, 12 år

Børnene fra Sølvgade

”Jeg vil anbefale ’Børnene fra Sølvgade’. Den handler om fire børn, to piger og to drenge, der bor alene i deres lejlighed, fordi deres mor er død. De ansøger om en barnepige og får en. Hvis du elsker sjove og hyggelige bøger, så er denne bog noget for dig. Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Kirsten, 11 år

Død mand stå

”Jeg kan virkelig anbefale denne bog, specielt hvis du er til krimi og hvis du kan lide at tænke meget, mens du læser, som jeg personligt synes er virkelig fedt. Jeg giver bogen 3 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐

- Sebastian, 11 år

Dr. Krank

”Jeg kan godt lide denne bog, fordi det er en lidt uhyggelig bog, hvor man selv bestemmer, hvad man skal gøre. Det tog mig et par forsøg at klare bogen, men det var helt klart det værd, fordi slutningen var meget uventet. Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Lauge, 11 år

Zombie-jæger

"'Zombie-jæger' er en virkelig god og spændene bog, hvor verden er blevet overtaget af zombier og der er næsten ingen mennesker tilbage i verden. Det er en gyser, hvor det er børn der skal rede verden. Der er stadig nogle voksne i live, men der er ikke så mange tilbage af dem. Der er mange, der dør så den er lidt uhyggelig og man skal helst læse den, når man er mindst 9 år. Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Frederik, 11 år

I Brøndens mørke

I bogen ’I Brøndens mørke’ får forfatteren læseren til at leve sig ind i bogen. Synsvinklen skifter hele tiden og det er med til at gøre bogen uhyggelig. Bogen er ikke altid for sarte sjæle, men jeg elsker den. Bogen handler om tvillingerne Jakob og Viktor, der som toårige kommer ud for en skræmmende oplevelse. Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Theodor, 11 år