Bibliotekaren anbefaler "Hyggekrimier" - "Cosy mystery"

29.06.22
hyggekrimier er karakteriseret ved roligt tempo, uden blodig handling og nogle helt særlige detektiver i hovedrollen. De foregår ofte i små samfund, hvor alle kender alle og detektiven er ofte, men ikke altid, amatør.

Anna Grue: Mysteriet i genbrugsen – 1. del i serie.
Efter et par dødsfald blandt de frivillige i en genbrugsbutik i Nykøbing Sjælland melder politiet ud, at der er tale om naturlige dødsfald, men dett tror Anne-Maj Mortensen ikke på.
Hun er stædig, og går i gang med selv at løse gåden – og med at bevise, én gang for alle, at der er en udspekuleret morder på færde i den lille, idylliske by. Men det viser sig hurtigt at være udfordrende at skulle få detektivarbejde til at passe ind i en travl efterløns-hverdag fyldt med madlavning, slankekure, hundetræning og havearbejde.
**Jeg elsker hendes hovedperson, som er helt almindelig, lidt ældre, meget stædig, nysgerrig og vild med at lave mad. Ikke at forglemme hende ruhårede gravhund, Mortensen, og hendes sjove barnebarn.

 

 

Richard Osman: Torsdagsmordklubben – 1. del i serie
I seniorlandsbyen Coopers Chase er alt stille og idyl. Livet går sin vante gang, og der er mord på menuen hver torsdag i Puslespilsstuen, hvor fire venner dyrker deres passion: uopklarede mordsager. Men da et brutalt drab ryster vennegruppen, kastes de fire venner lige lukt ud i en virkelig mordsag og et kapløb med tiden for at fange morderen i deres midte
**En dejlig rolig, nutidig who dunit krimi med nogle interessante og spændende personer.

Louise Penny: Mørkt motiv – 1. del i serie
Da politiinspektøren Armand Gamache ankommer til den kunstneriske by Three Pines, i Canadas franske Quebec, er alt ikke som ser ud til. . . Morgenen efter thanksgiving er et højt elsket medlem af lokalsamfundet er forsvundet. Senere findes hun livløs i skoven – men hvem kunne have ønsket hende  død. En efter en lærer Gamache den brogede skare af kunstneriske landbyboere at kende som bl.a. inkluderer både psykologer og kunstmalere. Ved første øjekast virker de alle til at have et tæt sammenhold ...
**Jeg er vild med Three Pines landsbyen, hvor naturen beskrives, så man kan føle og lugte vinterkulden. Bistroen med det umage par, hvor der bliver serveret fantastisk mad. Den eddikesure gamle dame med sit bidende vid, og den rolige politiinspektør. Samt alle de andre spændende personer.

Jessica Fellowes: Mysteriet på Asthall Manor. 1. del i serie  
Året er 1920 og Louisa Cannon drømmer om en vej ud af fattigdommens London, en by, der er hårdt mærket af den netop overståede verdenskrigs rædsler.
Louisas redning bliver en ansættelse hos familien Mitford på Asthall Manor i Oxfordshire. Som kombineret barnepige og selskabsdame for de seks Mitfordsøstre får hun adgang til en helt ny og fortryllende verden. Især knytter hun sig til den eventyrlystne og smukke sekstenårige Nancy, den ældste af søstrene, der elsker detektivhistorier og brænder for at opleve verden uden for godset. Men da sygeplejersken Florence Nightingale Shore, der er guddatter til sin berømte navnesøster, myrdes på toget til Hastings, husker Louisa, at hun har set noget i det tog, der måske kunne være af betydning. Sagen vækker opsigt, og snart vikles både Louisa og Nancy ind i en mordgåde, der er lige så spændende, som den er livsfarlig.
**En spændende, men også rolig krimi, som elskere af genren vil kunne lide.

Ann Cleeves : Sort som ravnen
En ung kvinde findes myrdet i nærheden af den lokale særlings hus, et pænt stykke uden for lands lov og ret på Shetlandsøerne. Denne særling var nogle år forinden i politiets søgelys, da en lille pige forsvandt, uden at der dog skete mere ved det. Den sag forblev uopklaret. De lokale er slet ikke i tvivl om at det er særlingen, der har slået kvinden ihjel. Den lokale kriminalkommisær Jimmy Perez bliver sat på sagen, godt hjulpet af betjente fra fastlandet.
**Jeg elsker den rolige stemning og den vindblæste natur. Hovedpersonen er interessant og jeg kan varmt anbefale bogen.

Elly Griffiths: Pigen under jorden – 1. del af Ruth Galloway serien
Da politiet finder menneskeknogler i saltmarsken udenfor King’s Lynn i Norfolk, tror de, de tilhører Lucy Downey, en lille pige som blev kidnappet ti år tidligere. Arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway bliver tilkaldt. Men Ruth konstaterer til kriminalinspektør Harry Nelsons skuffelse, at knoglerne er mere end tusind år gamle.
Lige siden Lucy forsvandt, har Nelson modtaget mystiske breve med referencer til rituelle ofringer. Da endnu en pige forsvinder, beder han Ruth om at hjælpe med at tolke brevenes indhold. Mens Nelson og Ruth nærmer sig hinanden, viser det sig, at Ruth er i livsfare, fordi hun hjælper politiet. Jagten på kidnapperen bliver en kamp mod uret – både for den forsvundne pige og for Ruth selv.
**En skøn serie, hvor forholdet mellem den lidt overvægtige Ruth og kriminalinspektør Nelson krydrer serien. Plottet er godt, og arkæologi miljøet og persongallerieter er skildret interessant.

 

Materialer