Bøger om Israel og Palæstina

18.05.18
Vi har på hjemmesiden samlet en bred vifte af litteratur, som på forskellig vis kan belyse den langvarige, blodige konflikt mellem israelere og palæstinensere.

I disse dage demonstrerer tusindvis af palæstinensere i Gaza-striben op til Israels grænser og mange af dem dræbes af Israels militær. Det sker i sammenhæng med 70-året for oprettelsen af staten Israel, og er forstærket ved at USA netop har flyttet sin ambassade til Jerusalem.

Vi har samlet en bred vifte af litteratur, som på forskellig vis kan belyse den langvarige, blodige konflikt. Litteraturen strækker sig lige fra faglitterære bøger om oprettelsen af staten Israel og konflikten og til romaner krimier, der foregår i området Israel/Palæstina, da vi mener at fiktion har en helt unik evne til at beskrive de pyskologiske og sociale forhold mellem mennesker, der kan give empati og forståelse.

Denne liste er udarbejdet med et højt ønske om en fredelig løsning på den frygtelige konflikt.

Oprindeligt skrevet af Næstved Bibliotek og Borgerservice.