Bøger for unge og andre mennesker

04.08.16
Den amerikanske forfatter Sarah Dessen er en superstjerne inden for Young Adult-litteraturen.

Kan du li' at læse på engelsk - ikke altfor tynde bøger? Bøger, der ikke slutter lige med det samme? Som handler om unge og den virkelige verden, om følelser, tanker, problemer, forventninger? 
Sarah Dessen har skrevet en lang række bøger for unge af den type, der kaldes YA (Young Adult).  Det særlige ved hende er, at hun i den grad kan leve sig ind i hovedpersonens psyke, og skildre rigtige miljøer. Derfor har hendes bøger på en måde ingen alder. For selvom de handler om unge, især piger, så drejer det sig om fælles menneskelige emner. Og en velskrevet bog kan ikke sættes i bås.
Tag fx "The moon & more". Den er skrevet i et klart og smukt engelsk, som ikke er svært at læse. Der er ingen vampyrer i historien om Emaline - det skulle da lige være hendes håbløse biologiske far, der dræner hende for energi.  Men jo, der er måske nok et parallelt univers i bogen - nemlig det smarte og trendy univers, som  hendes nye New Yorker-kæreste Theo lever og ånder for. Mens Emaline er vokset op i en lille by ved havet, som beroliger hende: "The ocean  had always been my constant".  
Se interviwet med Sarah Dessen på Youtube.
Du kan låne en del af hendes bøger, også et par, der er oversat til dansk.
Hun findes også på Ereolen Global.

 

   

 

for at skrive en kommentar.
Materialer