Børnelæseklubben i Bibliotekshuset anbefaler...

13.06.22
I Bibliotekshuset børnelæseklub har vi læst utrolig mange bøger det første halvår i 2022. Her kommer lidt inspiration til sommeren...

Børnene fra Sølvgade af Renée Toft Simonsen:
11-årige Katinka bor alene sammen med sine tre søskende i Sølvgade: Tristan på 15 år, god til at lave lasagne og reparere cykler, Kirk på 9 år, der vil gerne være advokat , og Petra på 6 år, har englevinger på og elsker sine planter og sin papegøje over alt på Jorden. Petra skal til at gå i skole, men det kræver indmeldelse, så de mangler en voksen. De finder en hushjælp i den mandlige miss Nelly, som går i nederdel og høje støvler. Men hvordan skal det gå fremover - og hvad med deres hemmelighed?

 • Bogen er sjov og spændende og handler meget om familesammenhold..
 • Der er en 2. del: Børnene fra Sølvgade tager kampen op.

Arlo Finch i flammernes dal af John August
Arlo flytter til Colorado med sin mor og søster for at bo hos hans onkel. (faren bor i Kina!) Det er en lidt kedelig by, men han bliver medlem af rangerne. Der hjælper hans nye venner ham med at lave meget andet end knob: tordenklap, fingerlys og at finde overnaturlige dyr. Der er mystiske skove og store bjerge, og Arlo og venner oplever mange fantastiske eventyr.

 • Bogen er spændende, lidt uhyggelig og fuld af venskab.
 • Der er 2 bøger mere: Arlo Finch i fuldmånens sø, og  Arlo Finch i skyggernes rige

Pigerne fra Nordsletten af Line Kyed Knudsen:
De tre børnehjemspiger Sita, Maren og Anne bor på et forfærdeligt børnehjem. Efter mange dårlige oplevelser, flygter de,  og kommer til at bo i en grotte i skoven. Der møder de en kongedatter, og sammen prøver de at klare sig. Men de tvinges til at rejse til Sofiabyen, hvor de får et godt liv. Men de 3 børnehjemspiger savner noget. Da de finder ud af, at de stammer fra Nordsletten, drager de ud for at finde deres biologiske forældre.

 • Bogen er god og spændende og handler om venskab og familien.
 • Der er flere bøger i serien: Heksedronningen; Troldmanden, Sydhavsprinsessen, og Dragekongen

Urværkerne - Kuppelbyens hemmelighed af Stine Bahrt
15-årige Nil bor under en gigantisk kuppel, som beskytter de sidste mennesker på Jorden mod en ødelagt verden. Befolkningen i Kuppelbyen er opdelt i evneløse og urværkere, for i Kuppelbyen er moderne teknologi bandlyst, og alt drives i stedet af mekaniske urværker. Da Nil opdager, at hun har urværksevner, må hun forlade sin familie og begynde på Urværkerskolen. Hun forstår ikke helt, hvordan evnerne fungerer, men det viser sig at være meget specielt. Der er dog et eller andet galt i Kuppelbyen, og Nil bliver indblandet. Samtidig skal hun forholde sig til fremmede følelser og forvirring omkring sin seksualitet.

 • Bogen er rigtig spændende, og er en steampunk-dystopi, hvor urværksteknologien er vildt fascinerende
 • Der kommer flere i serien

 

Percy Jackson og lyntyven af Rick Riordan:
Tolvårige Percy Jackson bliver smidt ud af endnu en skole - der er sket af et uheld med hans matematiklærer. Præcis hvad der skete, kan han ikke helt forklare, men det er ikke første gang, at besynderlige ting sker omkring ham. Percy ender efter en dramatisk flugt i den noget anderledes feriekoloni, Halvblodslejren. Her møder han til sin forbløffelse væsner, der kun burde optræde i bøger om græsk mytologi, og i de højere luftlag er de gamle guder endog særdeles levende. Og vrede. Overguden Zeuz‘ lyn er nemlig blevet stjålet, og Percy er den hovedmistænkte. Han har ti dage til at bevise sin uskyld, og sammen med to venner sætter han af sted tværs over USA i jagten på tordenkilen..

 • Bogen er sjov, spændende, fuld af action og interessant.
 • Der er flere bøger i serien: Uhyrernes hav, Titanens forbandelse, Slaget i labyrinten og Den sidste Olymper

Alcatraz mod de onde bibliotekarer af Brandon Sanderson:
Alcatraz Smedry (Al) er 13 år, og han har været anbragt hos utallige pljefamilier. Mest fordi han ødelægger rigtig meget. Als personlige sagsbehandler, Frøken Fletcher, er heller ikke begejstret for ham. På sin 13-års fødselsdag Al modtager en pose sand fra sine forsvundne forældre! Og kommer til at brænde sine plejeforældres køkken af. Midt i det hele dukker hans ukendte og sære bedstefar Leavenworth Smedry op. Bedstefaren får forklaret Al, at Frøken Fletcher i virkeligheden er en del af en sammenslutning af onde Bibliotekarer, som ønsker at være de eneste, der har viden og dermed magt. Det kan kun afsløres ved magi og ganske særlige briller. Al finder ud af, at hans er dyrebare talent er,  at han simpelthen kan  ødelægge alt. Bedstefarens talent at komme for sent! Deres mission er at finde det sand, som bibliotekarerne stjal fra Alcatraz. Det foregår sammen med familiens beskytter, Bastille samt Sing, hvis talent er at snuble. 
Brandon Sanderson indleder bogen med at skrive, at hans virkelige navn er Alcatraz Smedry og at denne bog er en selvbiografi. Navnet Brandon Sanderson skal dække over hans sande identitet, der skal beskyttes mod Bibliotekarerne.

 • Bogen er vanvittig sjov, skør, fyldt med action og plottet er også godt.

 

 

Materialer