Boggnaskerne rejser til skræmmende fremtidsscenarier

02.12.13
Månen er ved at styrte ned i jorden, hvordan overlever du? Samfundet bestemmer alt i dit liv, hvad du skal lave og hvem du skal giftes med, hvordan overlever du det? Du bliver kastet ud i et spil, hvor det handler om at dræbe eller blive dræbt. Er du en overlever?

 

Den 20. november havde filmen "The Hunger Games: Catching Fire" præmiere. I den anledning valgte Boggnaskerne at læse forskellige dystopier. Der er nemlig udkommet flere af den slags skrevet specielt til unge. Her kan du læse, hvad Boggnaskerne læste og hvad de syntes om bøgerne.

 

Dødsspillet af Suzanne Collins

Borgerkrig i USA har medført en distriksopdeling i landet. To deltager fra distrekt 1 – 12 (1 det rigeste og 12 det fattigste) kæmper i en kamp til døden hvert år, for at mindes de faldne i krigen. Vi følger Katniss Everdeen fra distrikt 12, der er med i spillet om overlevelse.

Boggnasker Zohal (19 år) synes bogen var rigtig god, meget spændende.

Zohal giver den 6 ud af 6 mulige bogorme.

 

 

Divergent af Vernoica Roth

Bogen handler om en pige, som skal vælge 1 fraktion ud af fem. Hun vælger skytsengel. Hun er puritaner og puritanere er uselviske. Det bliver svært for hende hen af vejen.  Der opstår krig og bogen handler om nogle drab.

Boggnasker Shafa (12 år) synes at bogen er virkelig god. Den er meget spændende.

Shafa giver bogen 6 ud af mulige 6 bogorme.

 

 

  

Forfatningen af Gemma Malley

Den handler om at verden er overbefolket, pga. piller der forhindre mennesker i at dø. Men Annas forældre fik hende alligevel og nu skal hun betale naturen tilbage. Men da hun møder Peter gør hun oprør.

Boggnasker Marie (12 år) synes bogen er god og vil anbefale den til andre.

Marie giver bogen 6 ud af 6 mulige bogorme.

 

 

 

Mens vi endnu er her af Susan Beth Pfeffer

Månen bevæger sig for tæt på jorden og skaber en masse katastrofer. Samtidig følger man Mirandas liv gennem hendes dagbog.

Boggnasker Ida synes at bogen er meget dyster og trist, men også meget spændende. Hun blev virkelig fanget af historien.

Ida giver bogen 6 ud af 6 mulige bogorme.

 

 

 

Matched af Allie Cordie

Denne bog handler om en pige, Cassia, som lever i et usædvanligt samfund. Et samfund,  som mener, at de ved alt om alle eller i hvert fald hvad der er bedst for alle. En dag sker der en ”fejl” i systemet, da Cassia skal have sin ”match” – den hun skal giftes med og det undrer hun sig over.

Boggnasker Gülsum (14 år) synes, at bogen er fin. Men ikke en af de bedste bøger hun har læst, men den er stadig god. Forfatteren forklarer tingene på en god måde.

Gülsum giver bogen 4 ud af 6 mulige bogorme.

Boggansker Nüriye (14 år) har læst samme titel. Hun synes, den er fin nok. Nok ikke en af de bedste bøger hun har læst, men den er da god

Nüriye giver bogen 3 ud af 6 mulige bogorme.

 

 

 

The Selection af Kiera Cass

The Selection er en ”chance of a life time” for de unge piger uanset castei landet Illea. Der er 8 caster, den findeste er 1. caste, som er den royale familie og 8. den laveste, som er hjemløse og tiggere. Illea er et landet i fremtiden præget af uroligheder, for at konkurrere om pinstens hjerte og kronen. America Singer er en 5’er (caste) og vlger at deltage i konkurrencen mod 35 andre piger for sin families skyld.

Boggnasker Sidra (19 år) synes det er en god bog, hvor man kommer til at holde af karakterne, med en god historie. Et godt mix af det moderne og tidligere klassiske samfund.

Sidra giver bogen 5½ ud af 6 mulige bogorme.

 

Har du fået lyst til at læse nogle af disse bøger, så kan du bestille dem her på hjemmesiden:

 

 

 

for at skrive en kommentar.
Materialer