Copenhagen Summer Festival

Af Københavns Biblioteker
30.07.17
Maja anbefaler klassisk musik i anledningen af festivalen 'Copenhagen Summer Festival'.

Hvad hedder du og hvad arbejder du med hos Københavns Biblioteker?

Jeg hedder Maja og arbejder som katalogisator – det vil sige at jeg bl.a. producerer metadata til alle udenlandske materialer, som Københavns Biblioteker indkøber og udlåner.

Hvad betyder festivalen for dig?

Copenhagen Summer Festival er en lille, men dog betydelig kammermusikfestival, hvis man interesser sig for og vil støtte vækstlagene. Siden 1969 har den københavnske begivenhed nemlig haft særligt fokus på unge musikalske talenter fra både ind- og udland. Mange af musikerne kan allerede bryste sig af at have vundet prestigefyldte priser og internationale konkurrencer. Derfor er man sikret musikalske kvalitetsoplevelser med navne, som måske om få år bliver store internationale stjerner, og som tilfører genren, værkerne og stilen noget nyt og forfriskende.

Hvad vil anbefale og hvorfor?

Når man går til klassiske koncerter, kan man enten gå efter musikerne eller det, musikerne spiller – altså værkerne. På Copenhagen Summer Festival er der en god blanding af klassiske og nyere værker på programmet fremført af både blæsere, strygere og pianister. I Danmark er klassiske musikere jo sjældent eksponerede i den brede offentlighed, og deres navne vækker derfor ofte ikke genklang hos de fleste. Her følger dog et par bud på koncerter, hvor man er sikker på, ikke at gå galt i byen.

Festivalens åbningskoncert d. 30. Juli byder på den belgiske cellist Camille Thomas med Beatrice Berrut på klaver. Camille Thomas er en af de musikere, der har formået at slå sit navn og talent fast siden hun besøgte festivalen første gang for 2 år siden. Man kan bl.a. høre musik af den tyrkiske pianist og komponist Fazil Say, som arbejder på en cellokoncert specifikt tilegnet Camille Thomas.

Få smagsprøver på Fazil Says musik: https://bibliotek.kk.dk/ting/object/710100-katalog%3A51431790

Allerede dagen efter kan man opleve danske Bjarke Morgensen på accordeon. Han vil sammen med en strygekvartet spille værker af bl.a. den danske komponist Anders Koppel. Det er ikke mange spirende musikere, der vælger at dygtiggøre sig på et accordeon, men heldigvis har Bjarke Mogensen kastet sig over dén udfordring, og er trods sin unge alder anerkendt og efterspurgt internationalt.

Lær Bjarke Mogensen bedre at kende gennem denne indspilning af 4 accordeonkoncerter: https://bibliotek.kk.dk/ting/object/710100-katalog%3A29271577

Vil man gerne udsætte familiens poder for noget klassisk dannelse har man chancen til familiekoncerten ”Historien om en soldat” d. 6. August. Her supplerer oplæser Jesper Buhl Stravinskys musikalske fortælling, det baserer sig på et russisk folkeeventyr.

Forbered dig selv og familien ved både at læse: https://bibliotek.kk.dk/ting/object/710100-katalog%3A00987417 og lytte til eventyret: https://bibliotek.kk.dk/ting/collection/710100-katalog%3A53052061.

D. 9. August er det lykkedes arrangørerne at få den kinesisk-amerikanske pianist Kate Liu på programmet igen, efter hun desværre måtte aflyse sidste år pga. sygdom. Kate Liu er prisvinder i den internationale Chopin-konkurrence og spiller denne onsdag et klassisk og populært program bestående af Mozart, Brahms og Chopin. Her får man en klassisk klaverkoncert lige efter bogen, og man kan benytte lejligheden til at støve kendskabet til ”de gode gamle” af. Her f.eks. en bog om 100 berømte komponisters liv og værker: https://bibliotek.kk.dk/ting/object/710100-katalog%3A24366189

FAKTA:
Copenhagen Summer Festival løber af stablen d. 30. Juli – 10. August med koncerter hver dag i Charlottenborg Festsal på Kgs. Nytorv. Læs mere om festivalen og se programmet her: http://www.copenhagensummerfestival.dk

for at skrive en kommentar.
Materialer